Σουηβός και επίσημα!

Την περσινή εντυπωσιακή του χρονιά στη Νις εξαργύρωσε και επίσημα το Σάββατο (1/7) ο Τάσος Δώνης.

Η απόκτηση του 20χρονου διεθνή επιθετικού από τη Στουτγάρδη που επιστρέφει στο καμπιονάτο ανακοινώθηκε επισήμως από τον γερμανικό σύλλογο που ξόδεψε συνολικά 4,2 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της από τη Γιουβέντους που κατείχε τα δικαιώματά του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, σήμερα είναι πολύ σημαντική ημέρα. Η Στουτγκάρδη είναι ένα μεγάλο κλαμπ με μεγάλη παράδοση και υπέροχους οπαδούς. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θα δώσω τα πάντα για την ομάδα από την πλευρά μου», υποστήριξε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της γερμανικής ομάδας ο γιος του «τρένου» Γιώργου Δώνη, που υπέγραψε 4ατές συμβόλαιο.

Από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει η μεταβίβαση των δικαιωμάτων του διεθνούς επιθετικού, ένα μέρος θα δοθεί στο Τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός θα λάβει περίπου 300.000, τα οποία δικαιούται ως τροφεία για την ανάδειξη του Δώνη από την ακαδημία του. Η ΠΑΕ δεν διατήρησε ποσοστό μεταπώλησης, διότι το καλοκαίρι του 2014 που ο Δώνης είχε μετακομίσει στο Τορίνο για τη Γιουβέντους από την οποία δόθηκε κατά σειρά δανεικός σε Σασουόλο, Λουγκάνο και Νις (22 συμ./ 5 γκολ την περυσινή σεζόν), δεν ήταν επαγγελματίας.

Συνολικά από 10 ομάδες υπήρχαν προτάσεις για τον Δώνη, μεταξύ των οποίων οι Βόλφσμπουργκ, Κολωνία, Λεγκανές, Χάντερσφιλντ αλλά και κάμποσες ιταλικές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα