Σουηδική πρόκληση (αρκεί να περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ)

 

Τη Σουηδική ΑΪΚ από το προάστιο της Στοκχόλμης, Σόλνα, θα κληθεί να αντιμετωπίσει – κατά πάσα πιθανότητα – ο Παναθηναϊκός στην τρίτη προκριματική φάση του Europa League. Το ραντεβού μεταξύ των πρασίνων» και των Σουηδών θα επισημοποιηθεί όταν η ΑΪΚ παίξει στο Γιβραλτάρ με τη Γιουρόπα την οποία νίκησε με 1-0 στην Στοκχόλμη. Αν η σχεδόν ερασιτεχνική ομάδα από το… στενό, κάνει την έκπληξη, τότε τι να πούμε…

Η ΑΪΚ δεν έχει να επιδείξει κάτι φοβερό. Πέρσι ο Ατρόμητος την απέκλεισε με χαρακτηριστική άνεση (δύο νίκες 1-3 εκτός και 1-0 στο Περιστέρι) και δεν έχει καμία σχέση με την προ 15ετίας ομάδας που απέκλεισε την ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια τερματίζει διαρκώς μεταξύ δεύτερης και τέταρτης θέσης, άλλοτε διεκδικώντας με αξιώσεις το πρωτάθλημα και άλλοτε όχι, ωστόσο έχει να το κατακτήσει από το 2009.

Στο προ ημερών παιχνίδι κόντρα στη Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ μάλλον υποτίμησε τον αντίπαλο και νίκησε με το ζόρι 1-0 με γκολ στην εκπνοή. Η ενδεκάδα της ΑΪΚ στο ματς αυτό ήταν: Κάρλγκρεν, Χάουλκσον (78’ Σούντργκεν), Κάρλσον, Άβντιτς, Οφόρι, Ισιζάκι, Χόιβελντ, Γκράβιους (46’ Στράντμπεργκ), Κπόζο, Ίσακ, Αφάνε (68’ Μπλόμπεργκ). Να σημειωθεί πως είναι αλλαγμένη κατά τα 8/11 σε σχέση με την περσινή ομάδα που αντιμετώπισε τον Ατρόμητο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα