ΣΟΦΙΑΝΟΣ: “Η φτώχεια και η ένδειας φταίνε για τον θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι”

«Φόνο, που ουσιαστικά αποτελεί χρονικό προναγγελθέντος θανάτου» χαρακτήρισε τον θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για μαφίες όλων των ειδών, που λειτουργούν και συγκρούονται για τα δικά τους συμφέροντα στο Μενίδι και επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην τοπική εξουσία.

«Υπάρχει η φτώχεια, η ένδεια, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, που πλήττει την πλειοψηφία του λαού μας και στο Μενίδι πλήττεται ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι του λαού μας που ζει εκεί, αλλά υπάρχει και το έγκλημα, η εγκληματική δραστηριότητα, τα δίκτυα τα οποία πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν, και αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης, να προστατεύσει έστω τη στοιχειώδη ανάγκη να ζήσει ο άλλος στη φτώχεια του, όχι για να συμβιβαστεί μ’ αυτήν, αλλά να παλέψει να την ξηλώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην εκδήλωση στο Δίστομο, την χαρακτήρισε «κακοπαιγμένο θέατρο από την κ. Κωνσταντοπούλου» και συμπλήρωσε ότι με αυτήν τη στάση «δεν ξεπλένονται οι ευθύνες της κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί συμμετείχε στον θίασο “πρώτη φορά Αριστερά”, γιατί έπαιξε αυτό το κακοπαιγμένο έργο ότι εμείς θα τα αλλάξουμε στην Ελλάδα, με την ΕΕ και τις αγορές να “χορεύουν τον χορό του Ησαΐα”».

Ο κ. Σοφιανός σημείωσε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, καθώς την Παρασκευή, «η κυβέρνηση ψήφισε την ουρά του τέταρτου μνημονίου, γιατί ο κόσμος έχει χάσει τον λογαριασμό πλέον απ’ τα μέτρα που έχουν ψηφίσει και με τα δύο χέρια οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, τα μέτρα τα οποία η ΝΔ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι όταν έρθει η ώρα της θα ισχύουν, γιατί το κράτος έχει συνέχεια».

Σε ό,τι αφορά το χρέος είπε ότι «θα υπάρχει η όποια ρύθμιση, όμως το κρίσιμο είναι ότι όλα αυτά τα μέτρα θα συνδυαστούν μ’ ένα βάθος δεκαετιών αποπληρωμής και φυσικά θα συνδυαστούν με μνημόνια διαρκείας, με ματωμένα πλεονάσματα 3,5%, δηλαδή άγρια ληστεία, στέγνωμα σ’ ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στη λαϊκή οικογένεια μέχρι το 2022 απ’ ότι λένε…».

«Είχαμε τον κ. Καμμένο να δίνει “γη και ύδωρ” στους Αμερικάνους και αυτό θάφτηκε, δεν ακούστηκε από πουθενά, πλην του Ριζοσπάστη και του ΚΚΕ. Απέναντι σ’ αυτόν το διπολισμό υπάρχει το ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του είναι δείκτης ασφάλειας», ανέφερε. Όπως σημείωσε, ο κ. Καμμένος «έδωσε τα πάντα στον Αμερικανό πρέσβη», λέγοντας του «θα σας ακολουθούμε όπου θέλετε, πλοία θα σας δώσουμε, πενταετή ανανέωση της Σούδας, νέους χώρους για εγκατάσταση».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα