Σρι Λάνκα: 38 οι νεκροί και αγνοούμενοι από την κατολίσθηση

Στους 38 ανέρχονται τελικά οι νεκροί  και οι αγνοούμενοι στη Σρι Λάνκα από την καταλίσθηση  της περασμένης Τετάρτης στο κεντρικό τμήμα της χώρας σε μια φυτεία τσαγιού. Αυτό ανακοίνωσαν οι Αρχές, την ώρα που ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 100 νεκρούς ή αγνοούμενους.
«Υπήρξε μεγάλη σύγχυση σχετικά με τα θύματα, όμως καταλήξαμε σε αυτό τον αριθμό έπειτα από ενδελεχείς έρευνες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ο Ατζίθ Ροχάνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Έχουμε τα ονόματα των 38 προσώπων που είναι νεκροί ή αγνοούνται», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί και τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ερευνούν για άλλα θύματα.

Αρχικά οι αρχές της Σρι Λάνκα είχαν εκτιμήσει σε 300 τον αριθμό των αγνοούμενων, προτού τον μειώσουν σε 100. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πολλοί από τους ανθρώπους που είχαν θεωρηθεί νεκροί στην πραγματικότητα ήταν στο σχολείο ή στις δουλειές τους όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση στη φυτεία τσαγιού Μιριγιαμπέντα της Κοσλάντα, 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα