Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία

Κατάργηση της προσευχής στα σχολεία ζητά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά μετά την κατάργηση της έπαρσης σημαίας και του εθνικού ύμνου στα δημοτικά. Ο Κώστας Πουλάκης, περί ου ο λόγος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, θέλοντας να δικαιολογήσει την άποψή του,  τόνισε πως (η προσευχή) είναι κατάλοιπο μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης.

Ο κ. Πουλάκης κάνει λόγο για ανάγκη «το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά» και προσθέτει πως «ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών», που εισάγει – ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο – έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών. Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πουλάκης.

Τέλος, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ παίρνει αποστάσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας και ειδικότερα για την προτροπή του να πάνε άφοβα οι πολίτες για μπάνιο – θέση για την οποία στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε συγγνώμη – λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θα κάνει μπάνιο καθώς υπάρχει η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα