“Στέλνετε μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία”

“Στέλνετε μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία”. Aυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Fraport Greece Στέφαν Σούλτε, μια μέρα μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας για παραχώρηση των 14 αεροδρομίων για 40 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στους εκπροσώπους της Fraport ότι «στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία με την επένδυση που κάνετε».Δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις», είπε εν συνεχεία  πρωθυπουργός αναφερόμενος σε όσα η κυβέρνηση ήθελε να διασφαλίσει από τη συγκεκριμένη επένδυση. «Θέλαμε να βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων εν όψει της τουριστικής περιόδου» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας: «Τώρα είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Fraport, εξέφρασε τη προσήλωση της κοινοπραξίας να επενδύσει σημειώνοντας «είμαστε χαρούμενοι και προσηλωμένοι στην επένδυση. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, ένας υπέροχος προορισμός. Είμαστε προσεκτικοί και αποφασισμένοι για αυτή την επένδυση των 40 ετών».

 

Υπενθυμίζεται ότι την, Μεγάλη Τρίτη, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας πέρασαν στην κυριότητα της εταιρίας μετά την καταβολή από την κοινοπραξία του συνολικού προκαταβολικού ποσού ύψους 1,234 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα