Στήνει προανακριτικές το Μαξίμου

Την ημέρα που ο πρωθυπουργός ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό επιδιώκοντας να παίξει το χαρτί της συναίνεσης, η εντολή που έστελνε το Μαξίμου προς τη Βουλή είναι να συσταθούν προανακριτικές επιτροπές για τα δάνεια των ΜΜΕ και των πολιτικών κομμάτων.
Οι πολύ κακές δημοσκοπήσεις για το κυβερνών κόμμα κάνει τον Τσίπρα να ακολουθεί το αγαπημένο του σπορ: Την διγλωσσία. Από την μία συναίνεση και από την άλλη πόλωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, σχολιάζοντας όσα έγιναν στην Εξεταστική Επιτροπή, είπε, προαναγγέλλοντας τι θα επακολουθήσει, ότι «ακούστηκαν σημεία και τέρατα και τα σημεία και τα τέρατα δεν μένουν κάτω από το χαλί». Η διόλου τυχαία κίνηση του Ν. Παππά να προαναγγείλει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών για τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ευρισκόμενη σε δυσχερή θέση, όπως καταγράφεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, επιλέγει, την οδό της σύγκρουσης και της συντήρησης κλίματος σκανδαλολογίας, καθώς ο στόχος της είναι να αφήνει να αιωρούνται κατηγορίες, ενώ θα μιλά συνεχώς για τα δάνεια της Ν.Δ. και θα επιμείνει στην κριτική της έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων.
Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για την πορεία της υπόθεσης, καθώς την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορηγήθηκαν από τράπεζες, σε κόμματα και ΜΜΕ, θα παραδώσει το πόρισμά της στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Αρχικά, η ημερομηνία παράδοσης του πορίσματος ήταν η 22α Δεκεμβρίου, αλλά κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί παράταση, καθώς, όπως συμφώνησαν όλα τα μέλη της Εξεταστικής, έπρεπε να δοθεί χρόνος ώστε να εξεταστούν επαρκώς όλα τα στοιχεία, με τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν στη διάθεσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται και μια συνεδρίαση εντός των ημερών πριν από την 16η Ιανουαρίου και καταβάλλεται προσπάθεια για σύνταξη κοινού πορίσματος, αν και εκτιμάται πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, αφού υπάρχει διάσταση απόψεων σε αρκετά ζητήματα. Η Ν.Δ. προσανατολίζεται στην κατάθεση δικού της πορίσματος, όπως θα πράξουν και το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή που διαχώρισαν τη θέση τους, δηλώνοντας εδώ και καιρό ότι διαφωνούν με την προσέγγιση που γίνεται για τα τελικά συμπεράσματα της Εξεταστικής.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζονται να καταγγείλουν την κυβέρνηση και η επίθεση θα είναι ολομέτωπη με αναφορές και στην off shoreπου συνδέεται κατά την ηγεσία της με την εφημερίδα Αυγή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα