“Στήριξη στην κοινωνία, χωρίς να την κοροϊδεύουμε”

“Είμαστε στις πρώτες ημέρες μιας κυβέρνησης που ακόμη δεν έχει καταθέσει στη Βουλή τις προγραμματικές κατευθύνσεις της. Πρέπει, επομένως, να είμαστε συγκρατημένοι και ψύχραιμοι. Νομίζω ότι δεν υπάρχει στην ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας κυβέρνηση η οποία να μην είχε την ανοχή ή την αναμονή του έργου της, από οποιαδήποτε άλλη παράταξη», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Λυκούδης επεσήμανε ότι «είναι προφανής η προσπάθεια στροφής της κυβέρνησης προς τον ρεαλισμό. Δεν είναι κακή. Τη χαιρετίζουμε όλοι». Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να κάνουμε μερικές παραδοχές. Πρώτον, ότι ξεκινάει μια νέα προσπάθεια. Δεύτερον, ότι θα γίνει νέα συμφωνία και θα υπάρξει εποπτικός έλεγχος. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι μια άλλη συμφωνία θα υπάρξει με τους δανειστές. Εκτιμώ ότι αυτή δεν θα απέχει πολύ από τον ρεαλισμό που πρέπει να διακρίνει μια χώρα που δανείζεται, απέναντι στους πιστωτές της».

Σχετικά με τη στάση του Ποταμιού τις επόμενες ημέρες, ο βουλευτής του κόμματος είπε χαρακτηριστικά: «Θα κινηθούμε σ’ ένα πολιτικό πλαίσιο που θα λέει ότι αντιμετωπίζουμε την κυβέρνηση και τις πρακτικές της, μ’ έναν τρόπο που πιστεύουμε πως θα είναι εποικοδομητικός για τη χώρα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από τι χέρι μας για να στηρίξουμε μια χειμαζόμενη κοινωνία, χωρίς όμως να την κοροϊδεύουμε», κατέληξε ο κ. Λυκούδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα