“Σταδιακή η εφαρμογή αύξησης εισφορών του ΟΓΑ”

Στο επίκεντρο των δηλώσεων του Ευάγγελου Αποστόλου βρέθηκε ο τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ. Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε ακόμα, μιλώντας στο Mega, sτις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στον αγροτικό κόσμο, σημειώνοντας πως το υπουργείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και θα διαπραγματευτεί με τους θεσμούς.

Κύριο θέμα που απασχολεί το υπουργείο είναι το ζήτημα της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ, το οποίο, όπως είπε δεν ανταποκρίνεται τις δυνατότητες του χώρου και η διαφορετική μεταχείριση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι φτάνουν τις 340.000. Τηρώντας βιβλία εσόδων-εξόδων θα εμφανιστεί πραγματικά το κόστος παραγωγής, τόνισε ο κ. Αποστόλου, επισημαίνοντας πως η φορολογητέα ύλη δεν θα υπάρχει ως καθαρό κέρδος.

Ερωτηθείς για το εάν θα φορολογηθούν οι ενισχύσεις, διευκρίνισε πως το υπουργείο θα εξετάσει το τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ κληθείς να απαντήσει για το σενάριο περί τριπλασιασμού των εισφορών στον ΟΓΑ, ανέφερε πως το υπουργείο θα ζητήσει την σταδιακή εφαρμογή του μέτρου, σε βάθος 3-5 ετών. Τόνισε, πάντως, πως έχει διασφαλιστεί η λειτουργία του ΟΓΑ, όπου είναι ασφαλισμένοι περίπου 1.350.000 άνθρωποι/

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα