Σταθάκης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο η μετεγκατάσταση των οικισμών στην Κοζάνη

Τη βεβαιότητά του ότι έως τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης των Αναργύρων και της Ακρινής, των οικισμών που επλήγησαν από την κατολίσθηση στα ορυχεία της ΔΕΗ, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο 1ο Αναπτυξιακό συνεδρίου για την Παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας, που γίνεται στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το ΦΕΚ για την μετεγκατάσταση των οικισμών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ του Δημοσίου του οικισμού των Αναργύρων.

Στο διάλογο που οργανώθηκε για το Περιβάλλον και την Ενέργεια, ο κ. Σταθάκης δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις σε ό, τι αφορά την πρόταση στην οποία θα καταλήξει η κυβέρνηση για την αποεπένδυση του 40% των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά του. «Δεν μπορώ να σας αναφέρω καμία πληροφορία από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση», είπε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει προσπάθεια απόκρυψης. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία της κυβέρνησης για «ένα επιχειρηματικό σχήμα που να διασφαλίζει στο μέγιστο, το δημόσιο συμφέρον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα