Σταματάει στα… 40!

 

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, θέλει να αποχαιρετήσει τα γήπεδα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος στα τέλη Ιανουαρίου θα γιορτάσει τα 39α γενέθλιά του.

«Αν πετύχω τον στόχο ενός έκτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Κι αυτός είναι ο τελευταίος μου στόχος. Δεν θα με ενδιέφερε να αγωνιστώ για 1-2 χρόνια μετά από αυτό», τόνισε ο Ιταλός τερματοφύλακας, ο οποίος μοιράζεται ως τώρα το ρεκόρ των πέντε Μουντιάλ με τον Μεξικανό Αντόνιο Καρμπαχάλ και τον Γερμανό Λόταρ Ματέους.

Ο Μπουφόν, που θα έχει συμπληρώσει τα 40 του χρόνια το καλοκαίρι του 2018, έχει καταγράψει συνολικά 167 συμμετοχές με τη «σκουάντρα ατζούρα» και μοιράζεται το σχετικό ευρωπαϊκό ρεκόρ με τον Ίκερ Κασίγιας.

Αν τα καταφέρει τελικά, θα καταγράψει κι άλλο ένα… ιστορικό κατόρθωμα! Ο θρυλικός τερματοφύλακας Ντίνο Τζοφ, επίσης της Γιουβέντους, αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 1982 σε ηλικία 40 ετών και 4 μηνών και μάλιστα ως αρχηγός της Ιταλίας είχε σηκώσει τότε το τρόπαιο. Αν ο -γεννηθείς το 1978- Μπουφόν καταφέρει να φτάσει και να παίξει στο Μουντιάλ της Ρωσίας, τότε θα έχει ξεπεράσει τον Τζόφ και θα είναι ο γηραιότερος κατά ένα μήνα (40 ετών και 5 μηνών).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα