Στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. ο Θεοδωράκης για να δει τον Θεοχαρόπουλο

Τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Αγίου Κωνσταντίνου θα περάσει αύριο το μεσημέρι στις 13.00 ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κι εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Θέμα της συζήτησης όπως είναι λογικό οι εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά και τα διάφορα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν το νέο φορέα.

Στο μεταξύ με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει ότι πρέπει να κερδίσουμε τις γωνίες της πόλης:

“Εκεί όπου η Σταδίου “χαιρετά” την Πανεπιστημίου

Η πόλη είναι οι διαδρομές της. Και δεν υπάρχουν, ίσως, γοητευτικότερες διαδρομές από τις στοές. Στοές ιστορικές, νοσταλγικές, εμπορικές, ανθρώπινες. Η αναζωογονητική ανακαίνιση της περίφημης στοάς Νικολούδη που συνδέει τις εμβληματικές Πανεπιστημίου και Σταδίου, δείχνει και πρακτικά πως είναι δυνατόν να ανακτηθεί ο δημόσιος χώρος στις πόλεις μας. Επί χρόνια η στοά μαράζωνε και η κρίση ήρθε να αποτελειώσει τη γοητεία της. Άδεια καταστήματα, λίγοι άνθρωποι, υποβάθμιση. Σαν να έσβηνε το ίχνος της στο χάρτη της πόλης. Και ξαφνικά, με έναν προσεγμένο σχεδιασμό μπήκε ξανά στην τροχιά της ιστορίας. Χαμηλά ενοίκια, νέα επιχειρηματικότητα, αρμονική μίξη καταστημάτων, cool ατμόσφαιρα. Όλες οι προϋποθέσεις δηλαδή για μια επιτυχία. Σε ολόκληρη την Ευρώπη τέτοιες πρακτικές χρησιμοποιούνται συστηματικά για την αναστροφή υποβαθμισμένων περιοχών ή αποεμπορικοποιημένων δρόμων.

Ήμουν λοιπόν εκεί. Ένιωσα τη χαρά και την ελπίδα των ανθρώπων που τόλμησαν να επενδύσουν σε μια νεκρή ζώνη. Το πείραμά τους σκέφτομαι ότι πρέπει να βρει μιμητές. Να πάρουμε πίσω τις γωνιές των πόλεών μας”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα