Στα… κάγκελα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς η νεολαία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή της στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας αποτελεί τον πιο πρόσφατο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι πολιτικές τους έχουν ισοπεδώσει μισθούς και συντάξεις, έχουν εκτοξεύσει την ανεργία στο 30%, έχουν ελαχιστοποιήσει τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τώρα έρχονται να καταργήσουν και την αργία τη Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι καλούνται για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή να δουλέψουν χωρίς υπερωρίες και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τη στιγμή που η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελεί τον κανόνα στις εργασιακές σχέσεις και ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνολικό τζίρος των καταστημάτων δεν αυξήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο όσες Κυριακές τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά, επιμένουν στην εφαρμογή του μέτρου με μόνο στόχο την περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εύνοια στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (2/5) η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, εξάλλου, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που λείπει δεν είναι μία ακόμη μέρα διαθέσιμη για “shopping therapy” και κατανάλωση αλλά η πρόσβαση σε μία αξιοπρεπή ζωή.

Οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι οι πολυεθνικές, τα μεγάλα πολυκαταστήματα και διαφόρων ειδών “Mall”. Εξάλλου, οι 72-96 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων εβδομαδιαίως είναι ήδη από τις περισσότερες στην Ευρώπη. Μέσα σ’ αυτή τη κατάσταση για τους εργαζόμενους και την νεολαία υπάρχει μία μονάχα επιλογή: η ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών του μνημονίου. Μέσα από τον ανυποχώρητο αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια και επανάκτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που μας στέρησαν.

Καμιά δήθεν πιλοτική εφαρμογή του μέτρου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Για άλλη μια Κυριακή θα μας βρουν μπροστά τους».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα