Στα ουράνια ο δικός μας Φερνάντο!

Ο πλέον αγαπημένος προπονητής των Ελλήνων φιλάθλων έφτασε στον Όλυμπο το καλοκαίρι κατακτώντας το Euro με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Ο Φερνάντο Σάντος μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία απολαμβάνει συχνά-πυκνά κι άλλες τιμές, πιο προσωπικές, και μία από αυτές αποδόθηκε από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Με 199 βαθμούς ο Πορτογάλος προπονητής ανακηρύχθηκε κορυφαίος για το 2016, αφού κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να τον πλησιάζει μετά το τεράστιο επίτευγμα στα γήπεδα της Γαλλίας.  Ο Λαρς Λάγκερμπακ ήταν δεύτερος με 128 βαθμούς, χάρη στην σπουδαία πορεία της Ισλανδίας στη διοργάνωση, ενώ τρίτος ήταν ο Γιόακιμ Λεβ, ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας.

Πρόκειται σίγουρα για μία μεγάλη διάκριση για τον Φερνάντο Σάντος, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το Ινστιτούτο κρίνει μόνο βάση αριθμών και στατιστικών. Υπολογίζει και αποδίδει πόντους σε κάθε προπονητή ανάλογα με τη διαφορά που υπάρχει στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA μεταξύ των συλλόγων και δεν μπορεί να υπολογίσει τις τακτικές επιλογές. Κατά γενική ομολογία, η Πορτογαλία πήρε το Euro χάρη στην τακτική που επέλεξε ο Σάντος και αυτό είναι μη υπολογίσιμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα