Στα χέρια των τουρκικών αρχών ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα με τους 39 νεκρούς

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης με τους 39 νεκρούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο 40χρονος Ουζμπέκος Αμπντουκαντίρ Μασαρίποφ ή Αμπού Μοχάμεντ Χορασάνι συνελήφθη σε ένα σπίτι φίλου του από το Κυργιστάν στα προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Μαζί με τον Μασαρίποφ συνελήφθησαν οι τρεις γυναίκες και ο άνδρας που ήταν μαζί του. Ο άνδρας είναι από το Κιργιστάν και οι γυναίκες από τη Σομαλία, την Αίγυπτο και τη Σενεγάλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. Με αυτούς κυκλοφορούσε πάντα για να μην κινεί υποψίες και τους χρησιμοποιούσε ως την κάλυψή του για να μην εντοπιστεί από τις αρχές.

Παραδέχτηκε πως είναι ο μακελάρης

Ο Μασαρίποφ ομολόγησε πως εκείνος έκανε την τρομοκρατική επίθεση την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης (17.01.2017). Γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν το 1983, εκπαιδεύτηκε στο Αφγανιστάν και μιλάει τέσσερις γλώσσες. Μέσα στο σπίτι όπου συνελήφθη βρέθηκε το ποσό των 197.000 δολαρίων, δυο drones και δυο πιστόλια. Σε προηγούμενη έφοδο, σε άλλο διαμέρισμα στην περιοχή Σιλιβρί, είχε βρεθεί το ποσό των 150.000 δολαρίων.

 

Η εθνικότητα των τριών γυναικών  που συνελήφθησαν είναι:

1. Από τη Σενεγάλη – 27 ετών με το όνομα Ντίνα Α., 2. Από τη Σομαλία – 27 ετών με το όνομα Αυσά Μ. και 3. Από την Αίγυπτο – 26 ετών με το όνομα Τενέ Τράρε. Ο δράστης προκειμένου να μην τραβήξει την προσοχή κυκλοφορούσε σε εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη μαζί με μαύρες γυναίκες. Η τουρκική αστυνομικά μελέτησε 100 χιλιάδες ωρών βίντεο με το δράστη και έτσι αποκωδικοποίησε αρκετά στοιχεία μέχρι να φτάσει στην κρυψώνα του.

Οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, είχαν εντοπίσει τον μακελάρη του Reina εδώ και 4-5 μέρες αλλά δεν έκαναν επιχείρηση για τη σύλληψή του νωρίτερα καθώς ήθελαν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του. Στην επιχείρηση σύλληψης εκτός από τις δυνάμεις της αστυνομίας πήραν μέρος και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα