Στα 50.9 εκατ. δολάρια τα κέρδη της Cosco για το 2014

Υψηλή κερδοφορία εμφάνισε η Cosco αφού η κινέζικη εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των ετήσιων κερδών της κατά 45%, της οποίας τα κέρδη αναρριχήθηκαν στα 50.9 εκατ. δολάρια για το 2014.

«Το 2014, λόγω της ταχείας προσαρμογής της δομής του στόλου από τους εφοπλιστές που οδήγησε τη ζήτηση για τις σχετικές υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών, το συνολικό κέρδος του ομίλου ανέκαμψε σημαντικά σε σύγκριση με το 2013», αναφέρει στη σχετική ετήσια έκθεση η εταιρεία.

Όμως, μια πιο προσεκτική ματιά στην έκθεση δείχνει ότι η άνοδος κερδών αυτή οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στα εφάπαξ κέρδη από τους τόκους και το μερίδιο κέρδους από κοινοπραξίες.

Η Cosco International έκλεισε με χρηματοοικονομικά έσοδα ύψους HK$140m, μια αύξηση 56% από έτος σε έτος, κυρίως από τα έσοδα από τόκους επί των τραπεζικών καταθέσεων, ενώ το μερίδιο των κερδών των κοινοπραξιών ανήλθαν σε HK $ 65,2m, από μόνο HK $ 9,5 σε 2013.

Η Cosco International ανέφερε ότι ο Όμιλος Cosco Ομίλου επιτάχυνε το σύστημα ανανέωσης του στόλου του, που οδήγησε σε “μια απότομη αύξηση στην εμπορία μεταχειρισμένων πλοίων και στην σημαντική αύξηση νέων παραγγελιών κατασκευής πλοίων μέσω της Cosco Ship Trading».

Συνολικά 58 πλοία παραδόθηκαν μέσω της μονάδας, η οποία παρέχει brokering και άλλες υπηρεσίες για τις εταιρείες του Ομίλου Cosco και για άλλες, έναντι 18 το 2013.

Η παροχή εφοδιασμού ναυτιλιακού εξοπλισμού και εξαρτημάτων της εταιρείας αυξήθηκε επίσης κατά 37% στα προ φόρων κέρδη σε HK $ 41.7m, χάρη στη βελτιωμένη ζήτηση της αγοράς και την ένταξη των δύο θυγατρικών που είχαν αποκτηθεί το 2013 και το 2014.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα