Στα 750 εκατ. ευρώ το ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

Την έκδοση κοινού ομόλογου προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της μακροχρόνιας ρευστότητάς της, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση- επιστολή  στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η τράπεζα προγραμματίζει την έκδοση κοινού ομόλογου μέσω της θυγατρικής της, NBG Finance plc, πενταετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου για ονομαστικό πόσο ύψους έως 750 εκατ. ευρώ.

Το ομόλογο θα διατεθεί στη διεθνή αγορά (Reg S) και το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αυθημερόν. Συντονιστές της έκδοσης θα είναι οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley.

Στο 4,5% τιμολογείται η απόδοση του πενταετούς ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 750 εκατ. ευρώ, με τους επενδυτές να έχουν προσφέρει ήδη πάνω από 2,25 δισ. ευρώ, αναφέρει το Reuters.

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕΤΕ, μιλά η διοίκησή της, σημειώνοντας και το γεγονός ότι η απόδοση διαμορφώθηκε κάτω από το 4,95% του 5ετούς ομολόγου που εξέδωσε το ελληνικό Δημόσιο, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Παραδοσιακά, τα ομόλογα των τραπεζών τιμολογούνται υψηλότερα από τα κρατικά ομόλογα εξαιτίας του αυξημένου επενδυτικού κινδύνου που ενέχουν, σημειώνει το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία μπαίνει η αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ που θα πραγματοποιήσει εντός του Μαΐου η Εθνική Τράπεζα.

Όπως προκύπτει από τους όρους της αύξησης, τους οποίους αναμένεται να εγκρίνει η Γενική Συνέλευση της τράπεζας στις 10 Μαΐου, οι παλαιοί μέτοχοι θα παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους, ενώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα προκύψει από τη διαδικασία ανοίγματος βιβλίου προσφορών που θα λάβει χώρα λίγες ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση.

Μάλιστα, με δεδομένη την ισχυρή ζήτηση, η διοίκηση της Εθνικής αρχίζει παρουσιάσεις (roadshows) προς θεσμικούς επενδυτές τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα