Στενός συνεργάτης του Πάπα κατηγορείται για βιασμούς

Στενός συνεργάτης του Πάπα Φραγκίσκου κατηγορείται για βιασμό. Πρόκειται για τον επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού, τον Αυστραλό καρδινάλιο Τζορτζ Πελ στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για σεξουαλική βία κατά συρροή.

Ο Τζορτζ Πελ έχει συνεργαστεί στενά τόσο με τον νυν Πάπα, Φραγκίσκο όσο και με τον προκάτοχό του, τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, ο οποίος παραιτήθηκε.

Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πολιτείας Βικτόρια, Σέιν Πάτον, στη Μελβούρνη.

«Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες» πρόσθεσε.

Ο Πελ διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου.Ο Πάτον δεν ανέφερε λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, ούτε δέχθηκε ερωτήσεις από τα ΜΜΕ.

Ο 76χρονος Πελ ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόρια όταν διορίσθηκε αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης. Διαμένει στο Βατικανό από το 2014.

Στο μεταξύ, την αποχώρησή του με «άδεια» από το Βατικανό με τη σύμφωνη γνώμη του Πάπα Φραγκίσκου ανακοίνωσε ο Αυστραλός Καρδινάλιος Τζορτζ Πελ λίγες ώρες μετά την απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών για βιασμό κατά συρροή που του απηύθυνε η αστυνομία της Αυστραλίας.

Λίγες ώρες μετά τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του, ο Αυστραλός Καρδινάλιος Πελ δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το Βατικανό για να μεταβεί στην πατρίδα του προκειμένου να καθαρίσει το όνομά του .

«Ανυπομονώ τελικά να δικαστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Βατικανό επιμένοντας ότι στόχος του είναι να «καθαρίσει το όνομά του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα