ΣτΕ: Απαράδεκτη η αίτηση της Χρυσής Αυγής για αναστολής της άρσης της κρατικής επιχορήγησης

Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για αναστολή καταβολής κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσής της. Η κυρία προσφυγής του κόμματος θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην προσφυγή της η Χρυσή Αυγή υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση της προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς αναστέλλεται η καταβολή του συνόλου της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται να λάβει για το 2013, η οποία ανέρχεται στα 873.114,83 ευρώ. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την Χ.Α., δημιουργεί αδυναμία ουσιαστικής συμμετοχής της στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, κάτι που τη θέτει σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων κομμάτων. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην απόφαση(83/2014) της Ολομέλειας του ΣτΕ, η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε εκτέλεση απόφασης της Βουλής για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και δεν προβλέπει τίποτε άλλο παραπάνω.

Έτσι –σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας– η αίτηση της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη, καθώς ουσιαστικά στρέφεται κατά της αποφάσεως της Βουλής, την οποία το ΣτΕ δεν μπορεί να ελέγξει. Συν τοις άλλοις, όπως επισημαίνουν οι σύμβουλοι, οι αποφάσεις της Βουλής δεν προσβάλλονται στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα