Στην Εθνική ο Πετρινόλης!

Ένας ακόμη ξένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είναι έτοιμος να γίνει Έλληνας! Ο Κάρλος Ζέκα είναι ήδη μέλος της Εθνικής μας ομάδας και ο συμπαίκτης του στον ΠΑΟ, Λούκας Βιγιαφάνιες, φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Στην Ελλάδα της κρίσης οι ποδοσφαιριστές έρχονται να παίξουν μπάλα και «ερωτεύονται» τη χώρα μας. Ο Βιγιαφάνιες έχει έναν ακόμη λόγο να την αγαπά, αφού ο παππούς της μητέρας του ήταν Έλληνας, γεννημένος το 1898, ο οποίος μετανάστευσε πριν από 100 χρόνια περίπου στην Αργεντινή. Αυτή η μικρή γενεαλογική λεπτομέρεια ίσως βοηθήσει τον Λούκας Βιγιαφάνιες να αποκτήσει την υπηκοότητα μία ώρα αρχύτερα.

Ο προπάππους του λεγόταν Δημήτρης Πετρινόλης, καταγόταν από τον Πειραιά και έφυγε από τη ζωή το 1976, δεν πρόλαβε, δηλαδή, να δει το δισέγγονό του. Ο Βιγιαφάνιες είχε δηλώσει και παλαιότερα πως θέλει να γίνει Έλληνας, αλλά μετά την ελληνοποίηση του Ζέκα, φαίνεται να «ζεστάθηκε» για τα καλά. Στη θέση του στην Εθνική παίζουν, φυσικά, ο Φορτούνης και ο Μάνταλος, ενώ υπάρχει πάντα και ο Πέλκας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα