Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισκεφθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Πία Αρενκίλντε.

O Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες μαζί με ομάδα υπουργών και όπως σημείωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων ενόψει της ελληνικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη, στην πρόσκληση του προέδρου της Κομισιόν προς τον Πρωθυπουργό για συμμετοχή στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, αποδίδεται μεγάλη πολιτική βαρύτητα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η πρόσκληση του Ζοζέ Μπαρόζο «σηματοδοτεί την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας έναντι των ευρωπαίων εταίρων της και αποτελεί -ως μια κατ’ εξαίρεσιν συνύπαρξη του κορυφαίου οργάνου της ΕΕ με την πολιτική ηγεσία μιας χώρας- την ευκαιρία για μια θεσμική και ουσιαστική ενημέρωση για τις επιτυχίες, τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα στείλει θετικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές … τη στιγμή που οδεύει προς την έξοδο από την κρίση και αναλαμβάνει το επόμενο εξάμηνο τα ηνία της ΕΕ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Καρβούνη, η θεσμική αυτή συνάντηση θα είναι πράγματι ουσιαστική: «Θα επιτρέψει την πληρέστερη ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό και τους συμμετέχοντες υπουργούς για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, τα επιτεύγματα, τα προβλήματα, τις προοπτικές. Θα δώσει την ευκαιρία επίσης ανταλλαγής απόψεων με 28 Επιτρόπους, όλοι έμπειροι πολιτικοί που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα και οι οποίοι είναι ισχυροί «αναμεταδότες» μηνυμάτων τόσο στη χώρα μας όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Προσθέτει πως η Ελλάδα «έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή την “έξωθεν καλή μαρτυρία” γιατί έτσι θα προσελκύσει επενδύσεις, κεφάλαια, επισκέπτες, που θα την βοηθήσουν, μετά τις θυσίες που έκανε, να ανακάμψει, να δημιουργήσει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Σ’ όλη αυτή την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της χώρας μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα