Στην κατηγορία 3 “σκαρφάλωσε” ο κυκλώνας “Μαρία”

Μόλις μερικές ώρες χρειάστηκε ο κυκλώνας “Μαρία” ώστε να αναβαθμιστεί στην κατηγορία 3 της σχετική κλίμακας απειλώντας τα νησιά της Καραΐβικής.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ το μάτι του κυκλώνα, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 195 χιλιομέτρων την ώρα, απείχε το απόγευμα της Δευτέρας 95 χιλιόμετρα από τη Μαρτινίκα. Η “Μαρία” αναμένεται να περάσει πάρα πολύ κοντά από τις ακτές της γαλλικής νήσου  και το NHC προειδοποιεί για “επικίνδυνες πλημμύρες” και “καταστροφικά κύματα”, γεγονός που έχει σημάνει “βιολετί συναγερμό” (σ.σ. το ανώτατο επίπεδο συναγερμού βάσει του οποίου όλοι οι κάτοικοι θα πρέπει να κλειστούν σε ασφαλή σπίτια ή καταφύγια και να μην κυκλοφορούν έξω).

Εκτός από τη Μαρτινίκα, ο κυκλώνας “Μαρία” απειλεί επίσης τη Γουαδελούπη, τα Σεντ Κιτς και Νέβις, το Μοντσεράτ και τη Δομινίκα. Στα νησιά αυτά, αλλά και στην Αγία Λουκία, έχει σημάνει ήδη συναγερμός.

Ο νέος κυκλώνας αναμένεται ότι θα περάσει τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε απόσταση 100-150 χιλιομέτρων από τα νησιά Άγιος Μαρτίνος και Άγιος Βαρθολομαίος που χτυπήθηκαν σκληρά από τον κυκλώνα Ίρμα την περασμένη εβδομάδα. Την Τετάρτη η Μαρία θα φτάσει στο Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα