Στην Κύπρο ο Τζο Μπάιντεν

Την Κύπρο θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ως ημερομηνίες για την επίσκεψη έχουν συζητηθεί η 21η και 23η Μαΐου και πρόσθεσε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα σήμερα ή αύριο.

Το ταξίδι του Αμερικανού αντιπροέδρου στην Κύπρο θα συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη Μπάιντεν, λέγοντας ότι πρόκειται για ουσιαστική επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η πορεία των διαπραγματεύσεων, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, το θέμα του φυσικού αερίου κ.ά..

Γνωστοποίησε επίσης ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς ‘Ερογλου, διευκρινίζοντας πάντως ότι έχουν γίνει διευθετήσεις για να μη χρησιμοποιηθεί το γεγονός αυτό για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Οι Αμερικανοί φέρονται να έχουν διαβεβαιώσει ότι έχουν απαιτήσει να μην υπάρχουν σύμβολα του ψευδοκράτους στον χώρο που θα γίνει η συνάντηση ‘Ερογλου – Μπάιντεν.

Το κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ μετέδωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία της επίσκεψης για να ανακοινώσουν τη χρηματοδότηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της ευρύτερης περιοχής της Αμμοχώστου, συμπεριλαμβανομένης και της κλειστής περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα