«Στην τύχη τους αφήνει τα άτομα με αναπηρία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

 

Βολές κατά της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος, οι 44 δομές ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία βρίσκονται στον αέρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με παύση της λειτουργίας τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ηρακλειώτης βουλευτής καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να αφήσει τις μεγαλοστομίες και να ελέγξει την αδράνεια των υπουργών του». Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κεγκέρογλου έχει ως εξής:

«Ο στόχος της αυτόνομης ή υποστηριζόμενης διαβίωσης για τα Άτομα με Αναπηρία, όπως προβλέπεται στο Εθνικό Σχέδιο, προκειμένου να αποφευχθεί η ιδρυματοποίηση αλλά και για να πετύχουμε σταδιακά την αποιδρυματοποίηση, επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων μέσω των Ανοικτών Δομών των Κέντρων Ημερησίας Φροντίδας για παιδιά και άτομα με αναπηρία αλλά και με τη στήριξη του θεσμού της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

»Οι 44 δομές ημερήσιας φροντίδας παιδιών με αναπηρία που στηρίζουν σ΄ όλη την Ελλάδα 1430 παιδιά είναι εδώ και οκτώ μήνες στον αέρα χωρίς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας και οδηγούνται σε κλείσιμο.

»Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις τόσο τις δικές μας μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όσο και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ μέσω ανακοινώσεων που με την τελευταία της, απευθύνθηκε στο Πρωθυπουργό, δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη από τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

»Το ίδιο συμβαίνει και με τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με αναπηρία αφού δεν εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει τη σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΠΥ για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους.

»Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαταλείψει στην τύχη τους και τους δύο αυτούς θεσμούς και κατά τα άλλα παριστάνει την κοινωνικά «ευαίσθητη».

»Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αφήσει τις μεγαλοστομίες και να ελέγξει την αδράνεια των Υπουργών του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα