Στην… Mπρίζ(α) η ΑΕΚ

Ο αποκλεισμός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν για την ΑΕΚ, όλοι ωστόσο αναγνώρισαν την ανωτερότητα των Ρώσων που συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο κάτω, κάτω κανείς οπαδός της Ένωσης δεν είχε την απαίτηση να φτάσει η ομάδα του μέσα σε 3 χρόνια στα… αστέρια, αναλογιζόμενος ότι το 2014 πανηγύρισε την άνοδο από τη Γ’ στη Β’ Εθνική.

Η μεγαλύτερη ζημιά για την ΑΕΚ σε αυτήν την τριετία ήταν ότι έχασε τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό κι έγινε ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ εθνικής εμβέλειας. Αυτό, λοιπόν, θέλουν να διορθώσουν όλοι στην Ένωση, γνωρίζοντας πόσο σημαντική θα είναι για το brand name της ΑΕΚ η ευρωπαϊκή συνέχεια μέχρι το Δεκέμβριο, έστω και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Κλαμπ Μπριζ σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει, σαν αντίπαλος δείχνει ελάχιστα υποδεέστερη κι έχει τα θέματά της μετά την αποχώρηση του Πρεντόμ από τον πάγκο της.

Έβγαλε… ψεύτες τους Γάλλους!

Τα γαλλικά μέσα θεωρούνται από τα πλέον έγκυρα σε ολόκληρο τον κόσμο και συνήθως μεταδίδουν πραγματικά γεγονότα, μακριά από τις… υπερβολές των Ιταλών που συνηθίζουν να κάνουν την τρίχα… τριχιά!

Στην περίπτωση του Γιόχανσον ο Μελισσανίδης κατάφερε το… ακατόρθωτο, να βγάλει ψεύτες την πλειοψηφία των γαλλικών μέσων που προεξοφλούσαν τη μεταγραφή του Σουηδού μέσου στην Τουλούζ. «Ο Γιόχανσον έρχεται στη Γαλλία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Η πρόταση της Τουλούζ είναι τόσο καλή που η ΑΕΚ δεν θα αρνηθεί» έγραφαν οι Γάλλοι, αλλά οι εξελίξεις τους διέψευσαν.

Στην ουσία η Τουλούζ προσέφερε μόλις 1,5 εκατομμύριο μετρητά κι ένα ποσοστό μεταπώλησης 30% από την επόμενη μεταγραφή, δηλαδή αν πουλούσε τον Γιόχανσον 5 εκατομμύρια το συνολικό όφελος της ΑΕΚ θα ήταν γύρω στα 3.

Ο Μελισσανίδης έχει κατηγορηθεί στα παρελθόν από παλιούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές ότι δεν βάζει το χέρι πιο… βαθιά στην τσέπη, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, προτίμησε να μην αποδυναμώσει το βασικό κορμό της ομάδας, κι ας έχασε 1,5 «ζεστό» εκατομμύριο.

Κερασάκι στην τούρτα ο Αραούχο;

Το «ποτέ μη λές ποτέ» βρίσκει την τέλεια εφαρμογή του στο ποδόσφαιρο, όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν ξεγράψει τον Σέρχιο Αραούχο μετά την άρνηση της Λας Πάλμας να συνεχιστεί ο δανεισμός του, γι’ αυτό και το παράθυρο που άνοιξε… διάπλατα ο Μανόλο Χιμένεθ τους έχει ξεσηκώσει.

«Θα ήθελα να φέρω τον Αραούχο. Θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Ο Σέρχιο είναι ένας πολύ ενδιαφέρον ποδοσφαιριστής. Πριν από ένα μήνα ήταν αδύνατο (σ.σ. για τη μεταγραφή) αλλά περιμένουμε μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ένα θέμα είναι ο ποδοσφαιριστής και ένα άλλο η προσωπικότητα. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Αραούχο στο διάστημα που ήταν εδώ, το αντίθετο» δήλωσε με νόημα ο κόουτς της Ένωσης σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Αν μαζί με τον Μελισσανίδη καταφέρουν να ξαναφέρουν πίσω στην ΑΕΚ τον Αργεντίνο και να… γιατρέψουν τον μεγαλύτερο καημό των ΑΕΚτζήδων, τότε η Ένωση θα είναι φέτος ικανή για σπουδαία πράγματα, μέχρι και για να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

 

Με κόσμο το ντέρμπι με Ολυμπιακό!

 

Τη θερμή υποστήριξη του κόσμου της θα έχει η ΑΕΚ στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, καθώς όπως προέκυψε από την κλήρωση του Κυπέλλου η Ένωση θα εκτίσει την πρώτη από τις 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, με τις οποίες έχει τιμωρηθεί, με τη Λαμία στο Κύπελλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα