Στηρίζουν Μαζιώτη οι «Πυρήνες»

Νεαροί φυλακισμένοι για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στηρίζουν τον Νίκο Μαζιώτη στην πρότασή του, για γενικευμένες αντιδράσεις του αναρχικού χώρου στην κατασκευή των φυλακών τύπου Γ’ στον Δομοκό ως έμπρακτη αλληλεγγύη στους «πολιτικούς κρατουμένους».

«Διαβάσαμε την επιστολή-κάλεσμα του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη και αποφασίσαμε να στηρίξουμε την πρότασή του» αναφέρει στο κείμενό του ο «πυρήνας της φυλακής» της Συνωμοσίας, για τη δημιουργία συνέλευσης αλληλεγγύης και δράσης για τους έγκλειστους κατηγορούμενους σε υποθέσεις τρομοκρατίας. Οι φυλακισμένοι Πυρήνες αναφέρουν πως κατασκευάζεται ένα «δημόσιο φόβητρο σε κοινή θέα, ένα ελληνικό Γκουαντανάμο», προκειμένου να κατασταλεί το αντάρτικο πόλης και οι επαναστατικές οργανώσεις.

«Η πρόταση για την επανεκκίνηση και μετεξέλιξή της σε συνέλευση αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους θεωρούμε ότι αναβαθμίζει τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Όποιος σύντροφος/συντρόφισσα είναι ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης, αυτομάτως είναι αλληλέγγυος στους πολιτικούς κρατούμενους και όποιος είναι αλληλέγγυος στους πολιτικούς κρατούμενους που διώκονται για το αντάρτικο πόλης δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζει (άσχετα αν συμμετέχει ή όχι, ή αν διαφωνεί σε επιμέρους ζητήματα) ότι το αντάρτικο πόλης δεν είναι απλώς μέρος της πολυμορφίας του αγώνα ΑΛΛΑ αναπόσπαστο κομμάτι του…» υποστηρίζουν τα 10 φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας στην συγκεκριμένη παράγραφο.

Οι «συμπαραστάστες» του Νίκου Μαζιώτη θεωρούν πως η συνέλευση μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για τους νέους συντρόφους τους να «απαλλαγούν από τα ιδεολογικά εικονίσματα του παρελθόντος, τους “συνταξιούχους βετεράνους”, και την αδράνεια και να συναντηθούν για να πράξουν». «Ένας αναρχικός είναι αυτονόητο ότι είναι αλληλέγγυος, το στοίχημα είναι να γίνει και “συνένοχος”… (χωρίς φυσικά να απολέσει την κριτική του). Επειδή λοιπόν πολλά έχουν γραφτεί και άλλα τόσα έχουν ακουστεί για την αλληλεγγύη, εμείς θα κλείσουμε την τοποθέτηση και τη στήριξή μας στην πρόταση που έγινε με ένα παλιό αλλά επίκαιρο σύνθημα όσο ποτέ… “Αν οι “αθώοι” αξίζουν μια φορά την αλληλεγγύη μας, τότε οι “ένοχοι” την αξίζουν χίλιες”…» γράφουν στον επίλογο τους.

Το κείμενο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, FAI-IRF / Πυρήνας φυλακής, υπογράφουν οι Αργυρού Παναγιώτης, Μαυρόπουλος Θεόφιλος, Μπολάνο Δαμιανός, Νικολόπουλος Γιώργος, Νικολόπουλος Μιχάλης, Οικονομίδου Όλγα, Πολύδωρος Γιώργος, Τσάκαλος Γεράσιμος, Τσάκαλος Χρήστος, Χατζημιχελάκης Χάρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα