Στη Βουλή η δικογραφία για το «Noor-1».

Διαχωρίστηκε η δικογραφία για  τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη, σχετικά  με την υπόθεση  της μεταφοράς των  2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1 και μέσα στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή, για εκείνο το τμήμα που αφορά πολιτικά πρόσωπα.

Ο φάκελος που θα σταλεί στη Βουλή θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση, τα οποία φέρονται να έχουν την οποιαδήποτε εμπλοκή.

Αμέσως μετά θα διαβιβαστεί στην Βουλή και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου με τον επίμαχο έγκλειστο ισοβίτη.

Για τα μη πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία θα παραμείνει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά η οποία  διενεργεί ήδη έρευνα για όσα καταγγέλλονται, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Σε ό, τι αφορά τυχόν διερεύνηση πειθαρχικών ερευνών για την εισαγγελέα Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, επίσης διενεργείται έρευνα.

Την ίδια ώρα, συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τους χρηματοδότες στην υπόθεση μεταφοράς των 2 τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο “Noor 1”,  αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη 28 Ιουνίου στην ανακρίτρια Πειραιά, που χειρίζεται την υπόθεση, ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Μάκης Γιαννουσάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα