Στη βουλή το «θρίλερ» Novartis

Με τις αποκαλύψεις για τον φαρμακευτικό κολοσσό Novartis να είναι πλέον καθημερινές και καταιγιστικές, η υπόθεση πέρασε και το… κατώφλι του ελληνικού κοινοβουλίου κατόπιν σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εσωτερικών και Υγείας, ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται καταρχάς δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ένας 44χρονος χημικός, πρώην στέλεχος της Novartis, απειλούσε ανήμερα της πρωτοχρονιάς να πέσει από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στο κενό.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος αναφέρει τα εξής:

«Επειδή, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, στο σκάνδαλο της Novartis, φέρεται να εμπλέκονται δυο πρώην υπουργοί της ΝΔ και ένας του ΠΑΣΟΚ.

»Επειδή, δεν έχουμε δει καμία αντίδραση ούτε από την μείζονα αντιπολίτευση που βλέπουμε να βγάζει ανακοινώσεις με το παραμικρό, ούτε από την ελάσσονα αντιπολίτευση, αλλά δεν είδαμε και καμία αντίδραση για το σκάνδαλο αυτό και από την πλευρά της κυβέρνησης ούτε από κανέναν υπουργό.

»Σε μια εποχή δύσκολη για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί  η κυβέρνηση να μένει απαθής στο μέγα σκάνδαλο που κόστισε όσο το ένα τρίτο του δημόσιου χρέους. Είναι υποχρεωμένος ο πρωθυπουργός αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί να έρθουν στη Βουλή και να αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία μα προπαντός να  παραπέμψουν στην δικαιοσύνη τους πρώην υπουργούς που έχουν με την υπογραφή τους ή ακόμα και με τις παραλείψεις τους συνεργήσει στο να ζημιωθεί το  ελληνικό Δημόσιο κατά   80 δισεκατομμύρια €.

»Κατόπιν όλων  των ανωτέρω , ερωτάσθε:

  1. Ποιοι είναι οι δυο πρώην υπουργοί της ΝΔ και ένας του ΠΑΣΟΚ, που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis; Εάν είναι εν ενεργεία  βουλευτές θα  αρθεί άμεσα  η ασυλία τους ;
  2. Έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ , έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι λόγοι για τους οποίους το στέλεχος της Novartis απείλησε να αυτοκτονήσει στο Hilton;
  3. Πότε θα ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα τόσο της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο σκάνδαλο;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αχαιός πολιτικός έχει καταθέσει ακόμη δύο ερωτήσεις (Αρ. Πρ.: 2339/168, 2340/169, 2341/170/29-12-2016 & 2088/16.12.16) για τη φερόμενη εμπλοκή της Novartis σε σκάνδαλο διαφθοράς στην Ελλάδα για τις οποίες όπως εξηγεί ο ίδιος ο βουλευτής αναμένει τις απαντήσεις αλλά κυρίως τις ενέργειες των αρμόδιων υπουργών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα