Στη Βουλή φέρνει το θέμα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία ο Κικίλιας

Nα δώσει εξηγήσεις στη Βουλή για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία καλεί τον Πάνο Καμμένο ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπου. Ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. αναφέρει ότι στις 17 Ιουνίου ήρθε μία συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να πωληθούν βόμβες και βλήματα στη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου.

Κατά τον βουλευτή της Ν.Δ., στις 29 Αυγούστου το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έσπευσε να διευκρινίσει πως η όποια συμφωνία θα γίνει απευθείας με το υπουργείο και χωρίς μεσάζοντα.

Βσιζόμενος σε δημοσιεύματα, ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. ,μιλώντας στον ΣΚΑΙ  κατηγορεί τον κ. Καμμένο πως κάλεσε τον αρμόδιο ταξίαρχο της επιτροπής προμηθειών που έχει ορίσει ο ίδιος στο υπουργείο και τον «ξετινάζει», όπως λέει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον ότι ανήκει σε κύκλωμα που θέλει να χαλάσει τη συμφωνία.

«Άρα, το ερώτημά μας είναι ποιος είναι αυτός ο μεσάζοντας, ο πληρεξούσιος, ο εκπρόσωπος; Να τον ονοματίσει. Δεύτερον, ισχύει η συμφωνία του Ιουνίου ή έχει τιναχτεί στον αέρα;», συνεχίζει επισημαίνοντας πως είναι προφανές ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Λέει μάλιστα πως το τι έχει συμβεί θα διευκρινιστεί στην επιτροπή της Βουλής.

«Εγώ είμαι θεσμικός. Το υπουργείο αυτό δεν επιτρέπει “ταρζανιές”. Αξιοπιστία, σοβαρότητα και απαντήσεις. Έτσι θα λειτουργήσουμε. Ποια συμφωνία ισχύει; Του Ιουνίου ή του Αυγούστου; Και ποιος είναι ο μεσάζοντας;», συμπληρώνει.

Ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16, καλεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τόσο για το θέμα της αναβάθμισης όσο και για το θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
«Η συμφωνία είναι συμφωνία και πρέπει να προχωρήσει. Οφείλει να έρθει όμως ο ίδιος να εξηγήσει στην επιτροπή.

Μετά θα έρθουμε να τοποθετηθούμε με τον τρόπο που προασπίζει κανείς το δημόσιο συμφέρον στη χώρα, ποιες θέσεις εργασίας, πώς θα λειτουργήσουν οι αμυντικές βιομηχανίες», τονίζει

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα