Στη δημοσιότητα όλη η απολογία του Στέλιου Διονυσίου

 

Αρνείται στην προανακριτική του απολογία ότι χτύπησε τον αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας, ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου, σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα (εξύβριση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απείθεια).

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον τραγουδιστή – η δίκη του οποίου αναμένεται να γίνει στις 9 Φεβρουαρίου – μετά το διαπληκτισμό του με αστυνομικούς που είχαν κλείσει το δρόμο στη συμβολή της Βασ. Σοφίας με την οδό Δορυλαίου. Ο καλλιτέχνης στην προσπάθειά του να περάσει με το αυτοκίνητο, φέρεται να χτύπησε με τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του στο χέρι έναν τροχονόμο. Τώρα, στην προανακριτική απολογία αναφέρει ότι για να αποδείξει στον αστυνομικό που φέρεται να είναι το θύμα ότι δεν τον χτύπησε, του ορκίστηκε στην ψυχή του πατέρα του! Διαβάστε παρακάτω…
Συγκεκριμένα, στην προανακριτική του απολογία ο Στέλιος Διονυσίου, δίνει την δική του εκδοχή για όσα έγιναν χθες στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρει αντιμετώπιζε έντονο πρόβλημα καθώς αισθανόταν δυσφορία και έπρεπε να μεταβεί άμεσα σε κλινική. Περιγράφει χαρακτηριστικά: «Με είχε πιάσει δυσφορία και αισθανόμουν ότι έπρεπε να πάω αμέσως στην κλινική. Ο αστυνομικός αυτός (σ.σ διαφορετικός από τον αστυνομικό θύμα) μου απάντησε ότι δεν μπορούσα να περάσω αν και του εξήγησα το πρόβλημα. Μην αντέχοντας όμως το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα και έχοντας έντονη δυσφορία αγνόησα την κορδέλα και πέρασα. Καθώς κατευθυνόμουν προς την πλατεία Μαβίλη και ενώ βρισκόμουν κάθετα της οδού Β. Σοφίας προς Σύνταγμα, άκουσα έναν ήχο. Μετά από ένα-δύο μέτρα σταμάτησα να δω τι έγινε. Δεν είδα κάτι που μου να μου τράβηξε την προσοχή, δηλαδή κάποιο αντικείμενο, ούτε φυσικά άνθρωπο. Ακινητοποίησα το όχημα μου, κατέβηκα και με πλησίασε ο αστυνομικός ζητώντας μου εξηγήσεις. Παραξενεύτηκα γιατί δεν τον είχα δει. Ήμουν σε έντονη ψυχολογική πίεση λόγω του ότι έπρεπε να φτάσω στο νοσοκομείο και η σωματική μου δυσφορία καθιστούσε αναγκαία την άμεση μετάβαση μου στην κλινική. Ο εν λόγω ένστολος αστυνομικός μου απευθύνθηκε με αγένεια και νεύρα λέγοντας μου «Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες». Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και εγώ του επεσήμανα ότι πρέπει να μεταβώ άμεσα στην κλινική…»

Ακόμη, ο Στ. Διονυσίου αναφέρει στην απολογία ότι πρώτη φορά στη ζωή του ήρθε σε αντιπαράθεση με αστυνομικό. «Οι αρχές μου είναι να σέβομαι τους θεσμούς, ουδέποτε θα προέβαινα σε τέτοια πράξη δηλαδή να χτυπήσω αστυνομικό και μάλιστα χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο μου, όπως εν προκειμένω αναφέρει ψευδέστατα ο εν λόγω αστυνομικός» επισήμανε και προσθέτει: «Ο ψευδαίστατος αυτός ισχυρισμός είναι συκοφαντικότατος για εμένα, αφού προέρχεται από έναν άνθρωπο τον οποίο δεν γνωρίζω και άνευ λόγου δήθεν του επιτέθηκα για να του κάνω κακό. Αυτό διαφέρει από τον χαρακτήρα μου, τις αρχές μου, την αγωγή μου, την προσωπικότητα του και την εν γένει ιδιοσυγκρασία μου. Για εμένα προσωπικά είναι ιδιαίτερα ατιμωτικό το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και ειδικότερα από Αστυνομικό όργανο το οποίο οφείλει να σέβεται και να προστατεύει τους πολίτες. Το γεγονός ότι ουδέποτε έγιναν τα γεγονότα όπως ο ίδιος αναφέρει θα αποδειχθεί από τον έλεγχο στο υλικό των καμερών διαχείριση κυκλοφορίας και γειτονικών καταστημάτων των οποίων ζητώ να αποτελέσουν τμήμα της δικογραφίας, για να αποδειχθεί η πραγματική αλήθεια».

«Λέει ψέματα»

Ο τραγουδιστής στη συνέχεια, επισημαίνει πως ζήτησε από τον αστυνομικό να του επιτραπεί να περάσει κατ΄ εξαίρεση, καθώς -όπως καταθέτει- αντιμετώπιζε πρόβλημα στο στήθος, το οποίο είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν. Επιπλέον, τονίζει εκ νέου ότι ο αστυνομικός, που υποστηρίζει ότι τον χτύπησε στο χέρι με τον καθρέπτη του οχήματός του, ψεύδεται. Καταθέτει χαρακτηριστικά: «Στη μεταξύ μας στιχομυθία και για να αποδείξω ότι λέει ψέματα, γεγονός ανεπίτρεπτο για αστυνομικό, του είπα: «Για να σου αποδείξω ότι δε σε χτύπησα θα κάνω κάτι για πρώτη φορά στη ζωή μου, σου ορκίζομαι στη ψυχή και στα κόκαλα του πατέρα μου, εσύ που ορκίζεσαι;». Εισέπραξα την απάντηση : «Τα παιδάκια θα παίζουμε τώρα;». Αιτούμαι για να αποδειχθεί η πραγματική αλήθεια να ελεγχθούν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και οι κάμερες από γειτονικά καταστήματα οπότε πάσης αμφιβολίας θα αποδειχθεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Άλλωστε υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν όλα όσα συνέβησαν».

Αστυνομικός: «Με χτύπησε»

Από την πλευρά του ο αστυνομικός που φέρεται να είναι το θύμα, υπογραμμίζει στην κατάθεσή του πως ο τραγουδιστής μετά από σήμα που του έκανε να σταματήσει, τον πλησίασε τον χτύπησε με τον δεξιό καθρέφτη στο χέρι του και στη συνέχεια με απειλητικό ύψος τον εξύβρισε.

Δίνοντας και εκείνος τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν, περιγράφει στην κατάθεσή του: «… Είδα να συνομιλεί ο οδηγός του οχήματος με τον δόκιμο Αστυφύλακα. Από τη συνομιλία τους και επειδή βρισκόμουν σε πολύ κοντινό σημείο με αυτούς, αντιλήφθηκα πως ζητούσε από τον δόκιμο αστυφύλακα να επιτρέψει σε αυτόν να περάσει από την αστυνομική κορδέλα και να κατευθυνθεί επί της οδού Δορυλαίου. Ξαφνικά, φώναξε δυνατά στον δόκιμο αστυφύλακα και ξεκίνησε με το όχημα του παραβιάζοντας την αστυνομική κορδέλα, καθώς και τις εντολές του δόκιμου αστυφύλακα, κατευθυνόμενος προς το μέρος μου, επί της οδού Δορυλαίου. Βλέποντας αυτή του την ενέργεια προσπάθησα με τροχονομικές κινήσεις να αποτρέψω την ενέργεια αυτή, καθώς η πομπή του επισήμου ήταν σε απόσταση δευτερολέπτων από το σημείο. Περνάει λοιπόν κάθετα τη Β. Σοφίας και έρχεται κατά πάνω μου για να εισέλθει στην οδό Δορυλαίου. Αφού είδα ότι δεν σταματάει, έκανα άμεσα στην άκρη, με αποτέλεσμα ο οδηγός του οχήματος να με χτυπήσει με τον δεξιό καθρέφτη στο δεξί χέρι. Του φώναξα έχω την πινακίδα του οχήματος σου και θα υποβάλλω μήνυση. Ο οδηγός με άκουσε, κατέβηκε από το αμάξι και με απειλητικό τρόπο με πλησίασε προς το μέτωπο μου και μου είπε : «Τι θες ρε μ…, σας είπα ότι θέλω να περάσω». Του απάντησα «Παραμείνετε στο σημείο, θα καλέσω περιπολικό, για να σας υποβάλλω μήνυση». Στη συνέχεια απομακρύνθηκα από εκείνον και πήγα μπροστά από το όχημα του καλώντας την Άμεση Δράση. Ενώ μιλούσα τηλεφωνικά με τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης, ο οδηγός του οχήματος με προσέγγισε και μου είπε: « Άντε … ρε …» και γενικά για τα αστυνομικά μέτρα».

Αντίθετα, ο δεύτερος αστυνομικός που βρίσκονταν στο σημείο αναφέρει στην κατάθεσή του πως δεν μπόρεσε να δει εάν ο γνωστός τραγουδιστής χτύπησε με το όχημα του τον συνάδελφο του και περιγράφει ως εξής τον διαπληκτισμό του τραγουδιστή με τον τροχονόμο: «Άκουσα τον οδηγό του οχήματος να βρίσκεται σε οξύθυμη κατάσταση». Για υβριστικές εκφράσεις που είπε, όπως καταθέτει ο Στέλιος Διονυσίου κάνει λόγο και ο εκφωνητής της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος ενημερώθηκε από τον τροχονόμο ότι οδηγός με το όχημα του τον χτύπησε, τον απειλούσε και τον εξύβριζε.

Ιατροδικαστής: Δεν υπάρχουν κακώσεις

Τέλος, στην ιατροδικαστική έκθεση, που εμπεριέχεται στη δικογραφία αναφέρεται σχετικά με την κατάσταση του αστυνομικού, τον οποίο φέρεται να χτύπησε με το αυτοκίνητό του ο τραγουδιστής: «Εκ της γενομένης σήμερον κλινικής εξετάσεως δεν παρατηρούνται μακροσκοπικώς εμφανείς κακώσεις σώματος. Από την ιατρική γνωμάτευση του ΓΕΣ 401 ΓΣΝΑ της 30-01-2018 που μας προσκόμισε προκύπτει κάκωση δεξιάς άκρας χείρας συνέπεια αναφερόμενης άμεσης πλήξης από καθρέπτη αυτοκινήτου. Ο ακτινολογικός έλεγχος ήταν αρνητικός για κάταγμα. Ετέθη ανάρτηση δεξιού άνω άκρου. …».

 

Πηγή:protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα