“Στη Ν.Δ. υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και είναι όλοι καλοδεχούμενοι”

Το προσκλητήριο που απηύθυνε  ο Αντώνης Σαμαράς σε τέσσερα πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου, Μανιάτη και Λοβέρδο να ενταχθούν στη Νέα Δημοκρατία σχολίασε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος

“Στη ΝΔ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και είναι όλοι καλοδεχούμενοι, από τις παρυφές της Δεξιάς μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής της ΝΔ  σχολιάζοντας την πρόσφατη αναφορά και τα ευμενή σχόλια του πρώην προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε ότι στη ΝΔ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και δεν είναι ανάγκη να γίνεται ονομαστικά και παρομοιάζοντας τη ΝΔ με «δάσος» που έχει ανάγκη να αναπτυχθεί, είπε: «Το δάσος έχει ανάγκη να αναπτυχθεί, θέλει οξυγόνο και αυτό το οξυγόνο το χρειάζεται η ΝΔ από τις παρυφές της Δεξιάς, μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς. Όλοι καλοδεχούμενοι, ατομικές προσκλήσεις νομίζω ότι γίνονται μόνο σε επιστράτευση». Πρόσθεσε: Έμείς δεν κάνουμε επιστράτευση, εμείς αυτό που κάνουμε είναι ένα άνοιγμα στην κοινωνία».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε, ότι ο κ. Σαμαράς, ως τ. αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας, έχει κάθε δικαίωμα να λέει την άποψή του, αλλά –όπως ανέφερε– την πολιτική του κόμματος τη διαμορφώνει ο σημερινός αρχηγός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Στο ερώτημα αν την εκδήλωση διαμαρτυρίας της κίνησης «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα τη στηρίζει και η ΝΔ, ο κ. Γιακουμάτος επέκρινε την κυβέρνηση ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση διοργάνωνε καθημερινά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, είπε ότι η συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» δεν καλύπτεται ούτε από τη ΝΔ ούτε από κανένα άλλο κόμμα, χαρακτήρισε δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών τις συγκεντώσεις και πρόσθεσε: «Κι εγώ στηρίζω ότι θα πρέπει ο πολίτης να εκδηλώσει αυτό που αισθάνεται και το τι αισθάνεται το βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους παντού, στα μαγαζιά που βάζουν λουκέτο, στους ανέργους, στους συνταξιούχους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα