Στη Ρόδο η Έκθεση του Λούβρου «Ρόδος, η πύλη της Ανατολής»

Με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Μουσείου του Λούβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Πολιτισμού, επισφραγίστηκε με απόλυτη επιτυχία η προσπάθεια που επί ένα και πλέον χρόνο κατέβαλλε η περιφερειακή αρχή, για τη μεταφορά στη Ρόδο τμήματος της Έκθεσης που φιλοξενήθηκε προσφάτως στο  Μουσείο του Λούβρου, αφιερωμένης στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ρόδου.

Την υπογραφή της συμφωνίας στο Παρίσι ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος δήλωσε ευτυχής και υπερήφανος που η επίπονη προσπάθεια που κατεβλήθη όλο αυτό το διάστημα από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Τα εγκαίνια της Έκθεσης, που αποτελεί ένα εξαιρετική σημασίας πολιτιστικό γεγονός για την Ρόδο και τη χώρα συνολικά, θα γίνουν στις 10 Ιουλίου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, καλύπτοντας όλο το διάστημα της τουριστικής περιόδου. Η Έκθεση της Ρόδου έχει συμπεριληφθεί και στην επίσημη ατζέντα των εκδηλώσεων του Μουσείου του Λούβρου για το έτος 2015.

LouvreΣτο Αρχαιολογικό Μουσείο  της Ρόδου, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας του, θα μεταφερθεί τμήμα –κυρίως κοσμήματα– της Έκθεσης του Λούβρου «Ρόδος, η πύλη της Ανατολής», η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι την περίοδο από 14 Νοεμβρίου 2014 έως 10 Φεβρουαρίου 2015.  Η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επικεντρώνεται τώρα στη μεταφορά των εκθεμάτων από το Παρίσι στη Ρόδο, καθώς και στην άρτια διοργάνωση των εγκαινίων, όπου θα παραστεί ο διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου κ.  Ζαν Λικ Μαρτινέζ και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης.

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι το τετράμηνο της παραμονής της Έκθεσης στη Ρόδο να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για το νησί, το Νότιο Αιγαίο και τη χώρα γενικότερα. Για τον σκοπό αυτό προγραμματίζονται παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η οποία θα συνδράμει τόσο  στην αρτιότερη διοργάνωση,  όσο και στην υποστήριξη όλων των δράσεων προβολής και διάχυσης, όπως συμφωνήθηκε προ ημερών μεταξύ του περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου και του Προέδρου της ΕΞΡ κ. Α. Καμπουράκη.

Σημειώνεται ότι καταλυτική για την επίτευξη του εγχειρήματος ήταν η συνεργασία με την Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Μάνια Μιχαηλίδου, η οποία αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος στο Παρίσι, στο Μουσείο του Λούβρου, στα εγκαίνια της Έκθεσης για τη Ρόδο τον περασμένο Νοέμβριο
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος στο Παρίσι, στο Μουσείο του Λούβρου, στα εγκαίνια της Έκθεσης για τη Ρόδο τον περασμένο Νοέμβριο
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα