Στη Ρώμη ο Θεοδωράκης

Στη πρωτεύουσα της Ιταλίας θα βρεθεί Παρασκευή και Σάββατο ο Σταύρος Θεοδωράκης συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 60 χρόνων από την ιστορική υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συμμετάσχει στη μεγάλη πορεία για την Ευρώπη που οργανώνει η ομάδα Σπινέλι και οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές το Σάββατο το μεσημέρι στην ιταλική πρωτεύουσα. Στην ίδια πορεία θα πάρει μέρος ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών Γκι Φέρχοφσταντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, οι αρχηγοί των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και νεολαίες από όλη την Ευρώπη. Μάλιστα οι ηγέτες καλούν τους νέους να προπορευτούν ενώ εκείνοι θα τους ακολουθούν σε αυτή την πορεία για την Ευρώπη. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Piazza Bocca della Verità και θα καταλήξει στο Κολοσσαίο.

Την Παρασκευή το απόγευμα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συμμετάσχει στην εορταστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που θα γίνει με την παρουσία του Ιταλού Πρωθυπουργού Τζεντιλόνι και του πρώην Προέδρου Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ιταλική πρωτεύουσα θα έχει προσωπικές συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μάριο Μόντι, Ρομάνο Πρόντι και Τζουλιάνο Αμάτο.

Το Σάββατο το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πάρει μέρος στο Φόρουμ «Η Ευρώπη αντεπιτίθεται» που οργανώνει η Ένωση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών και η Ομάδα Σπινέλι μαζί το κίνημα των Νέων Φεντεραλιστών της Ευρώπης. Η ομάδα Σπινέλι ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από φεντεραλιστές Ευρωπαίους όπως ο Γκι Φέρχοφσταντ και ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού διατηρεί και με τους δύο άντρες φιλικές σχέσεις εδώ και αρκετό καιρό. Το Σάββατο το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Τζουλιάνο Αμάτο.

Ανακοίνωση για το Βατοπέδι

 

«Για το Βατοπέδι, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. για “σκανδαλώδη υπόθεση”» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού.

«Ευθύνες πολιτικών προσώπων δεν διερευνήθηκαν ποτέ» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία σχολιάζεται η δικαστική απόφαση που έκρινε ως αθώους τους εμπλεκόμενους. «Προς τι λοιπόν τα μεγάλα λόγια και οι καταγγελίες για σκευωρία; Οι αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων για κρατικούς υπαλλήλους δεν παραγράφουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του παλιού συστήματος που τις βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας και τις πληρώσαμε με τη χρεοκοπία της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα