Στη Σλοβενία στα τέλη του μήνα ο Ερντογάν

Στη Σλοβενία θα βρεθεί στα τέλη του τρέχοντος μηνός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατόπιν προσκλήσεως του Μπορούτ Παχόρ.

Ο Τούρκος πρόεδρος  θα ανταποδώσει την επίσκεψη του Σλοβένου ομολόγο του στην Τουρκία, τον Ιανουάριο του 2014, ανακοινώθηκε από την προεδρία της Σλοβενίας. Οικοδεσπότης του Σλοβένου προέδρου ήταν τότε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο κ. Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Οι δύο χώρες έχουν διατηρήσει τακτικές επαφές σε ανώτατο επίπεδο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τη Σλοβενία ως πρωθυπουργός τον Μάιο του 2012.

Ως γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία, η Τουρκία είναι μια αγορά προτεραιότητας στις προσπάθειες για τη διεθνοποίηση της σλοβενικής οικονομίας. Οι δύο χώρες συνήψαν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης τον Μάρτιο του 2011.

Οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών ανήλθαν στα 480 εκ. ευρώ το 2013 και έφθασαν τα 314 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ η Σλοβενία είναι πρόθυμη για περισσότερες άμεσες επενδύσεις από την Τουρκία, κάτι που ο Σλοβένος πρόεδρος ζήτησε σε συνάντηση με στελέχη επιχειρήσεων το 2014 στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα