Στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη

Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2014 έλαβε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών-ΚΕΑΤ (πρώην Σχολή Τυφλών) Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στο νεοκλασικό κτίριο του Κ.Ε.Α.Τ. στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια πραγματικά έντονα συγκινητική ατμόσφαιρα, το μετάλλιο της βράβευσης απένειμε στον διοικητή του ΚΕΑΤ κ. Δ. Σκιαθίτη και την προϊσταμένη υπηρεσιών του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης κα. Σ. Γκίκα, ο ευρωβουλευτής Θ. Ζαγοράκης ο οποίος υπήρξε και εισηγητής της πρότασης για βράβευση της Σχολής Τυφλών για το 67χρονο έργο της υπέρ των ατόμων με αναπηρία όρασης.

Ο κ. Ζαγοράκης μίλησε για «εθνική επιτυχία» και αφού εξήρε το έργο της Σχολής, τόνισε ότι αυτό αποτελεί μόνο την αφορμή για περισσότερη δράση και πρωτοβουλίες που θα αγκαλιάσουν και θα στηρίξουν τα άτομα με αναπηρία όρασης και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, τόνισε πως η βράβευση αυτή κάθε άλλο παρά χαριστική και τυχαία είναι, αφού το έργο της Σχολής είναι γνωστό και ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση του έργου της Σχολής Τυφλών από το 1947 μέχρι σήμερα, ενώ η γιορτή έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τον εκπαιδευτή παραδοσιακής μουσικής του ΚΕΑΤ και τους μαθητές του.

Σημειώνεται ότι στη βράβευση έδωσε το «παρών» ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος σημείωσε ότι η βράβευση αντανακλά δουλειά πολλών ετών και δημιουργεί υποχρεώσεις προς την πολιτεία καθώς ο ρόλος των δημόσιων προνοιακών ιδρυμάτων είναι πολύ σημαντικός και αναντικατάστατος. Παραβρέθηκαν, επίσης, και χαιρέτησαν ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λ. Αντωνακόπουλος, ο βουλευτής Θ. Καράογλου, ο πρώην βουλευτής Μιχ. Τιμοσίδης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης κα. Κ. Γούλα, εκπρόσωπος από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ΕΣΑΜΕΑ, τους φορείς τυφλότητας και τους εργαζόμενους.

20141216 photo 2

20141216 photo 1

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα