Στη Φινλανδία για το όνειρο

Πέταξε για το όνειρο η Εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, για το Ελσίνκι δηλαδή που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ (στον όμιλό μας).

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούμπο, αλλά ελπίζουμε με την αύρα του, η Εθνική καλείται να ξεπεράσει κυρίως το σοκ της απουσίας του και αγώνα με αγώνα να βελτιώνεται προκειμένου στα δύσκολα – στη νοκ άουτ φάση – μαζί με την αυταπάρνηση που σίγουρα θα δείξουμε, να έχουμε και αυτοματισμούς, αλλά και την απαραίτητη ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση που ποτέ δεν ήταν το ατού μας.

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας που θα διεκδικήσει το έκτο της μετάλλιο στο θεσμό, αποτελείται από τους:

Νικ Καλάθη, Γιάννη Μπουρούση, Κώστα Σλούκα, Νίκο Παππά, Γιώργο Παπαγιάννη, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη, Δημήτρη Αγραβάνη, Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Μπόγρη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Λίγο πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο, ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Κώστας Μίσσας, είπε στους δημοσιογράφους:

«Μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία, θεωρώ ότι είμαστε ομάδα, θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και η βάση για να έρθουν τα αποτελέσματα. Σημαντικό κομμάτι είναι η αντιμετώπιση του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά. Το κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Είναι σημαντικό να συγκεντρώνεσαι για το επόμενο ματς και να ξεχνάς το προηγούμενο, σε ένα Πανευρωπαϊκό με συχνούς αγώνες. Θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή αίσθηση ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, γιατί αξίζει σε αυτή την ομάδα.

Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια. Μέσα από την προετοιμασία και τα διάφορα φιλικά, έχουμε δει κάποια πράγματα στα οποία είμαστε καλοί και πρέπει να τα κρατήσουμε και κάποια άλλα που πρέπει να διορθώσουμε και έχουν σχέση με την συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε ότι αφορά το κομμάτι του περιφερειακού σουτ. Είμαστε καλοί σουτέρ, χρειάζεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη γιατί θα παίξει ρόλο αυτό το κομμάτι. Από πλευράς άμυνας, η διάρκεια σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αυτή είναι η προσέγγισή μας και βήμα-βήμα θα δούμε τι θα κάνουμε.

Είναι ένα ζητούμενο που έχει να κάνει με το κομμάτι της συγκέντρωσης και της μεγαλύτερης προσπάθειας. Σίγουρα από αυτά που έχουμε δει στο κομμάτι της άμυνας έχουμε μεγάλη αποτελεσματικότητα στις αλλαγές με κάποια διαφορετικά σχήματα, που έχουν ωστόσο μειονέκτημα στην επίθεση. Πρέπει να «παντρέψουμε» διάφορα πράγματα ανάλογα και το παιχνίδι. Αυτή είναι η λογική μας. Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την συγκέντρωση και την άμυνα είναι τα ριμπάουντ. Τα αμυντικά ριμπάουντ μπορεί να μας βοηθήσουν και όταν έχουμε πρόβλημα στη σετ επίθεση, στο τρανζίσιον, ώστε να χτυπήσουν την αντίπαλη ομάδα στην αντίδραση και όχι στην δράση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα