Στη φυλακή ο δάσκαλος που ασελγούσε σε μαθήτριές του

Την πόρτα της φυλακής διαβαίνει ο δάσκαλος που ασελγούσε σε δέκα μαθήτριες  από το 2011. Αυτό αποφασίστηκε την Παρασκευή μετά την απολογία του 51χρονου στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ο εκπαιδευτικός, πατέρας δύο παιδιών, οδηγήθηκε το πρωί σιδηροδέσμιος στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, πέρασε το κατώφλι του γραφείου της ανακρίτριας, όπου προέβαλε τις θέσεις του. Κατά πληροφορίες, αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων που του αποδίδονται.

Η απολογία του διήρκεσε περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια ο δάσκαλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, ο οποίος του έκανε συμπληρωματικές ερωτήσεις.

Τελικώς, εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να κρατηθεί προσωρινά κι έτσι ο κατηγορούμενος πήρε τον δρόμο προς τις φυλακές.

Από τις έρευνες που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος από το 2011 προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον συνολικά 10 μαθητριών δημοτικού σχολείου της συμπρωτεύουσας, όπου δίδασκε επί 18 συναπτά χρόνια.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελία 10χρονης μαθήτριας.

Ακολούθησαν παρόμοιες καταγγελίες της διεύθυνσης του σχολείου και εκπροσώπου της αρμόδιας διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο δάσκαλος σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να έδινε «χαρτζιλίκι» στα ηλικίας 10 έως 13 ετών σήμερα θύματά του, προκειμένου να ικανοποιήσει τις νοσηρές του ορέξεις, ενώ φέρεται να χρησιμοποιούσε και απειλές εναντίον τους για να μη μιλήσουν σε κανέναν.

Όπως κατατέθηκε στην αστυνομία, ορισμένες πράξεις σημειώθηκαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου, όπου είχε τοποθετηθεί υπεύθυνος.

Οι διωκτικές αρχές ερευνούν τυχόν κι άλλα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον δάσκαλο και προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα -κατόπιν εισαγγελικής διάταξης- το όνομα αλλά και φωτογραφίες του κατηγορουμένου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα