Στις 7 Ιουνίου εκλέγουν νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ

Με νέο πρόεδρο θα βρει το καλοκαίρι το ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε στο οργανωτικό συμβούλιο του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις 7 Ιουνίου αναμένεται να λάβει χώρα η διαδικασία εκλογή του νέου προέδρου του κινήματος.

Ο νυν ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι στο συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 15-17 Μαΐου η θητεία του δεν πρόκειται να ανανεωθεί, Εξήγησε, μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ότι αυτό είναι μία επιλογή που «θα βοηθήσει την παράταξη και τη χώρα», ενώ όπως σημείωσε με νόημα «το τελευταίο που μπορώ να κάνω είναι να εγγυηθώ τη διαδικασία, αλλά όχι να την υπαγορεύσω και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας».

Είναι προφανές ότι οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν περίμεναν τις δηλώσεις Βενιζέλου για να δραστηριοποιηθούν, απλώς ήρθε η ώρα να δημοσιοποιήσουν ανοιχτά τις προθέσεις τους. Πρώτος εξ αυτών ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου του κόμματος ανακοίνωσε στους συντρόφους του την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι δύο κόμματα σε κρίση γεγονός που δυνητικά δημιουργεί ζωτικό χώρο για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για ριζική τομή με το χθες, σχέδιο για το αύριο και νέο κόμμα. «Στην πορεία αυτή, σύντροφοι και συντρόφισσες», κατέληξε ο κ . Κωνσταντινόπουλος, «θέλω εδώ, σήμερα, τώρα, ενώπιόν σας, να σας γνωρίσω την πρόθεσή μου να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας, όταν έρθει η ώρα, για την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης, της ευθύνης της παράταξης».

Μετά τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο σειρά πήρε ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος ανακοίνωσε κι αυτός με τη σειρά του την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα