Στον αέρα η επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ.

Την αναβολή ζήτησαν οι συνήγοροι των καθαριστριών λέγοντας ότι τηρούν στάση αναμονής αφού είναι σε εξέλιξη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις. Σε παρέμβαση της η ΑΔΕΔΥ επικαλέστηκε την προσφυγή που εκκρεμεί στο ΣτΕ το οποίο και θα κρίνει την συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας, ενώ στην αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης συναίνεσε και το Δημόσιο ζητώντας ωστόσο να οριστεί σύντομη δικάσιμος.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της απόφασης του Αρείου Πάγου που έχει αναστείλει την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαιώνει τις καθαρίστριες. Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου 2014 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ακύρωσε τις απολύσεις 393 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταξε την προσωρινή επαναπρόσληψή τους. Κατόπιν αυτών, το Πρωτοδικείο υποχρέωσε το Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών με τα ίδια καθήκοντα και όρους με τους οποίους εργάζονταν πριν τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας.
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ήταν προσωρινά εκτελεστή και το υπουργείο Οικονομικών ήταν υποχρεωμένο να τις τοποθετήσει ξανά στις θέσεις τους μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφασίσει τελεσίδικα για το θέμα και υποχρέωνε το υπουργείο να αποδεχτεί τις υπηρεσίες των καθαριστριών με τα ίδια καθήκοντα και όρους με τους οποίους εργάζονταν μέχρι πριν την έξοδό τους από το υπουργείο.

Κατόπιν αυτού το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου κάτι που έγινε δεκτό και ανέστειλε προσωρινά την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα