«Στον αέρα» παραμένουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα

«Στον αέρα» παραμένει το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Super League, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κατά τη σημερινή (20/2) συνεδρίαση του ΔΣ, στο μοναδικό πράγμα που συμφωνήσαν οι ΠΑΕ είναι ότι δεν έχουν κοινή θέση επί του ζητήματος. Οι διαφωνίες, οι διαφορετικές προσεγγίσεις, τα αντιτιθέμενα συμφέροντα είναι αυτά που κυριαρχούν. Το αδιέξοδο, λοιπόν, παραμένει και δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο ότι σύντομα θα αρθεί.

Οι «μικροί» περιμένουν να γίνει κάποια πρόταση από τους «μεγάλους» και -εντός 15θημέρου- να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση, με στόχο να υπάρξουν αποφάσεις. «Μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες περιμένουμε τις προτάσεις των μεγάλων για το τι θα γίνει και θα κάνουμε νέο Δ.Σ.» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Χρήστος Δάρας. Οι «μεγάλοι» -που δεν παρουσιάστηκαν και ιδιαίτερα «ζεστοί»- ζητούν συγκεκριμενοποίηση και λεπτομερή παρουσίαση μιας ενδεχόμενης πρότασης για διαγωνισμό κεντρικής εκμετάλλευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Κοινή γραμμή δεν υπάρχει σε καμιά από τις δύο πλευρές. Ούτε σε αυτή των «μικρών», ούτε σε αυτή των «μεγάλων». ΠΑΕ συμμετέχουσες στους πρώην «12» και νυν «11» -θυμίζουμε πως η ΑΕΛ, κατά δήλωση του μεγαλομετόχου της, Αλέξη Κούγια, θα κινηθεί μόνη της- επιμένουν να διατηρηθεί ενιαία στάση. Και να απαιτηθεί κεντρική διαχείριση με συγκεκριμένα έσοδα. Υπάρχουν όμως και αυτές που προβληματίζονται έντονα για το «σκοτεινό αύριο» και αναζητούν συμβιβαστικές λύσεις στη λογική του «κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει».

Ανάλογο σκηνικό επικρατεί και στην αντίπερα όχθη, των «μεγάλων». Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν «ζορίζεται» αφού έτσι και αλλιώς είναι εκτός κεντρικής διαχείρισης. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ήταν τόσο υποστηρικτική, όσο παλιότερα. Δεν αρνήθηκε μεν αλλά και δεν τάχθηκε υπέρ. Ζήτησε παρουσίαση συγκροτημένης και  λεπτομερούς πρότασης. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός -γνωρίζοντας ότι θα ωφεληθεί οικονομικά από ατομική σύμβαση- διαφωνεί με την κεντρική διαχείριση. Στάση αναμονής, χωρίς να πάρει θέση, τηρεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στη σχετική ανακοίνωση, του συνεταιρισμού, αναφέρεται: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Θα μελετηθούν τεχνικά ζητήματα για την Kεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, τα οποία θα εκτεθούν στο επόμενο Δ.Σ.

2/ Θα υποβληθεί προς την ΕΠΟ πρόταση της Super League για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατάργηση των ομίλων και μονούς αγώνες μέχρι τα προημιτελικά στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της τήρησης των γηπεδικών προδιαγραφών της Super League».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα