Στον ανακριτή ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Ενώπιος ενωπίω με τον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα ο οποίος χειρίζεται την ανάκριση για την υπόθεση  διαρροής των απόρρητων μηνιαίων αναφορών της ΕΥΠ βρέθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ,  ο οποίος απολογήθηκε για κακουργηματική κατηγορία αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε μετά από αναφορά  υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός  λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων μηνιαίων  «αναφορών κατάστασης ασφαλείας – εκτίμησης απειλής»,  καθώς και των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας. Επίσης  ο ίδιος φέρεται ότι έπεισε άγνωστο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα  εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι ως βουλευτής προάσπιζε πάντα το εθνικό συμφέρον , εξέφρασε την πικρία του για την άσκηση δίωξης σε βάρος του  ενώ αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση σε εσωτερική διαμάχη  της ΕΥΠ.

Ως προς την κατηγορία, βάσει της οποίας εντοπίστηκαν στο γραφείο του απόρρητα έγγραφα του ΥΠΕΘΑ, ο ίδιος υποστηρίζει οτι αυτά του εστάλησαν ανωνύμως το 2007 και ο ίδιος τα χρησιμοποίησε για την υποβολή επερώτησης στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα