Στον εισαγγελέα ο ένας μετά τον άλλον οι «αντάρτες» δήμαρχοι

Στον εισαγγελέα ο ένας μετά τον άλλον οι «αντάρτες» δήμαρχοι. Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ως ύποπτοι διάπραξης των αδικημάτων της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος γιατί αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και δεν δέχθηκαν τον έλεγχο για τη μετατροπή των συμβάσεων των υπαλλήλων των δήμων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Για σήμερα έχει κληθεί η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ενώ χθες προσήλθε στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, και έλαβε προθεσμία έως την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να ενημερωθεί για δικογραφίας και να προετοιμάσει το υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις του.

Στο μεταξύ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίας Παρασκευής εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Χαλανδρίου. «Ο δήμαρχος Χαλανδρίου διώκεται γιατί υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων. Διώκεται γιατί αντιστέκεται στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων» τονίζεται σε ψήφισμα που ενέκρινε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο και σημειώνεται ότι ανάλογη απόφαση για μη αποστολή των συμβάσεων των εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν λάβει τόσο ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, όσο και δεκάδες άλλες δήμαρχοι, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα