“Στον Εισαγγελέα 17 υποθέσεις συμβάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας”

Για 17 υποθέσεις συμβάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που βρίσκονται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα έκανε λόγο ο Δημήτρης Βίτσας  στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε στείλει στον εισαγγελέα 17 περιπτώσεις συμβάσεων, διαφόρων περιόδων, όχι μόνο όταν ήταν υπουργός Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Και συνέχισε: “Η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη να δει ποιες από αυτές τις υποθέσεις έχουν και ποινικό χαρακτήρα. Εμείς δεν στέλνουμε φακέλους για πρώην υπουργούς, στέλνουμε υποθέσεις, τις οποίες από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει καταρχήν αν υπάρχει ζήτημα και δεύτερον το επίπεδο εμπλοκής και ποιων προσώπων και σε πoιο επίπεδο ιεραρχίας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 o αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε: «Επειδή τα αντισταθμιστικά έχουν συνδεθεί με τη λογική ότι υπάρχουν μίζες που δίνονταν όλα αυτά τα χρόνια, εμείς δε θα αναζητήσαμε αντισταθμιστικά ούτε θα απαιτήσουμε, πέραν εκείνων που θα διευκολύνουν την εκτέλεση του ίδιου του προγράμματος».

Για την υπόθεση της Siemens

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, ο κ. Βίτσας επισήμανε πως «υπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα, με την έννοια ότι είναι ξεκάθαρο και από τις αποφάσεις των γερμανικών και άλλων δικαστηρίων ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε δουλειές στην Ελλάδα, με κεντρικό στοιχείο τη δωροδοκία».

«Αυτό είχε οδηγήσει κατά την περίοδο που ήταν άλλοι υπουργοί Οικονομικών σε έναν συμβιβασμό, που εμείς θεωρούσαμε ότι ήταν συμβιβασμός απαράδεκτος, άρα πολιτικά και ηθικά θα παραμένει ένα εκκρεμές ζήτημα, της πολιτικής αντιπαράθεσης. Από άποψη δικαστική η ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την προσκόλληση της φρεγάτας «Κανάρης» σε αβαθή ύδατα, στη νησίδα Αταλάντη του Σαρωνικού Κόλπου ο κ. Βίτσας σημείωσε πως «δεν πρόκειται για κάτι το ιδιαιτέρως σοβαρό, ενώ τα στοιχεία του πώς έγινε είναι προς διερεύνηση».

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, έχει προετοιμαστεί ο χώρος του ναυστάθμου για να υποδεχθεί το πλοίο, οι μηχανές λειτουργούν κανονικά, υπάρχουν πλοία του πολεμικού ναυτικού τα οποία είναι δίπλα στο πλοίο και σε λίγη ώρα θα μεταφερθεί εκεί» είπε.

Σχετικά με τη διαδικασία μετεξέλιξης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη σε Μητροπολιτικό Πάρκο ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως «την περασμένη εβδομάδα μπήκε μία τελεία στην πρώτη φάση, δηλαδή παραχωρήθηκε οριστικά το πρώην στρατόπεδο στον Δήμο Παύλου Μελά».

«Ευελπιστώ ότι πολύ γρήγορα ένα κομμάτι αυτού του χώρου θα έχει διαμορφωθεί και θα είναι και για τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλονίκης συνολικά ένας πνεύμονας πρασίνου, ψυχαγωγίας, πολιτισμού στην πόλη», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την αξιοποίηση και άλλων χώρων που ανήκουν στο ΥΠΕΘΑ διευκρίνισε ότι «υπάρχει πρόγραμμα μέσω του οποίου αξιοποιείται όλη η περιουσία που υπάρχει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αυτή τη στιγμή, είτε από άλλους θεσμούς της ίδιας της κοινωνίας, του ίδιου του κράτους, είτε σε συμφωνία με ιδιωτικούς φορείς».

«Ο κεντρικός στόχος είναι αυτοί οι χώροι να γίνουν ζωντανά κύτταρα της συνολικής κοινωνικής ζωής των πόλεων» ανέφερε για να συμπληρώσει πως σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται συζητήσεις για παραχωρήσεις χώρων στην Κοζάνη, τη Λάρισα, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα