Στον κόσμο του και ο Γραμμένος!

Γέλιο προκαλούν οι συνεχιζόμενες προσπάθειες δημοσιογράφων και παραγόντων του ποδοσφαίρου να ερμηνεύσουν την κίνηση του Βίκτωρα Μητρόπουλου ο οποίος ταρακούνησε τα θεμέλια του αθλήματος και των νόμων του με την πρωτοβουλία του να ζητήσει ακύρωση των εκλογών και ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η μέχρι χθες ενέργεια του ιδιοκτήτη της «Α» κρινόταν «χαμένη από χέρι» από το σύνολο του Τύπου, αλλά οι αδιάβαστοι δημοσιογράφοι τρέχουν τώρα και δεν φτάνουν για να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη και γιατί το Διαιτητικό Δικαστήριο πήρε αυτή την απόφαση που ενεργοποίησε πάρα πολύ γρήγορα μέχρι και τη FIFA.

Η λανθασμένη ανάγνωση των νομικών δεδομένων που εμπλέκονται γύρω από την εκλογική διαδικασία ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή της ΕΠΟ, είναι μάλλον φυσιολογική, αφού έχουμε να κάνουμε με μία Ομοσπονδία που βασανίζεται πρώτον από τους άσχετους υπαλλήλους και δεύτερον από τη δυσλειτουργία που προκαλείται από τις ανάποδες ερμηνείες της Πολιτείας και της FIFA του αυτοδιοίκητου

Η λανθασμένη ανάγνωση των κινήτρων του Βίκτωρα Μητρόπουλου, όμως, προέρχεται από τον εκνευρισμό που προκάλεσε η κίνηση αυτή, καθώς είναι μάλλον ξένο για ανθρώπους που… υποκινούνται να ερμηνεύουν πράξεις ανθρώπων που λειτουργούν για τους εαυτούς τους. Που να ήξερε ο κύριος Γραμμένος ότι ο ίδιος ενεργοποίησε τον Βίκτωρα Μητρόπουλο προ εβδομάδων, όταν αποφάσισε να καταθέσει την πρώτη ένσταση αναβολής των εκλογών της ΕΠΟ, λόγω παράληψης της Ομοσπονδίας να ορίσει εκλογική επιτροπή. Το δημοσιογραφικό επιτελείο της «Α» και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος ξεψάχνισαν το καταστατικό της ΕΠΟ εκείνες τις μέρες και τότε υπέπεσε στην αντίληψη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας και της ιστοσελίδας ότι υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας, την οποία ξαφνικά παραδέχεται και ο Σταύρος Κοντονής.

Προκαλεί έκπληξη η στάση του κυρίου Γραμμένου. Την ώρα που ο ένας μετά τον άλλο αποκαλύπτουν ύποπτες κινήσεις… βαλιτσών, έρχεται να ψέξει – χωρίς καν ενδείξεις – τον Βίκτωρα Μητρόπουλο για την ενέργειά του να παύσει η συγκεκριμένη διαδικασία που πλήττει το αδιάβλητο των εκλογών και να αναδειχθεί μία σαφώς δικαιότερη.  Ο κύριος Γραμμένος μάλλον δεν θα δει ποτέ στη ζωή του την προεδρία της ΕΠΟ μετά και την παρέμβαση της FIFA που φαίνεται να ορίζει διοίκηση δικής της επιλογής.  Ακόμη κι αν η νέα – προσωρινή ή μόνιμη – διοίκηση της ΕΠΟ δεν περιλαμβάνει τον Βίκτωρα Μητρόπουλο και τους εκλεκτούς υποψηφίους του που προτάσσουν την ουδετερότητα, η ενέργειά του δημιουργεί ελπίδες δημοκρατικής ανανέωσης στις τάξεις της ΕΠΟ και αναζωογόνησης του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Αναλυτικά η… παραπονιάρικη ανακοίνωση του κυρίου Γραμμένου:
«Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η κίνηση του συστήματος να καθυστερήσει όσο μπορεί μια ηχηρή του ήττα.

Και δυστυχώς για εκείνους, πέτυχαν να μεγαλώσουν την εις βάρος τους διαφορά, αφενός γιατί το ρεύμα νίκης της παράταξής μας δεν μπορεί να ανακοπεί και αφετέρου γιατί αυτές οι ετερόκλητες ξαφνικές συμπορεύσεις αποδεικνύουν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η «γλύκα» της εξουσίας και τα προνόμιά της.

Ας μας συγχωρέσει ο κ. Βίκτωρ Μητρόπουλος, μα οι ενέργειές του μόνο αγνές προθέσεις για το ποδόσφαιρο δεν αναδεικνύουν. Ειδικά στο χρονικό σημείο που πραγματοποιήθηκαν – δυο μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που θα καταδείκνυε την πραγματική δυναμική της παράταξής μας και δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές – αλλά και η αποδοχή της πρότασής του από τους δυο διαιτητές που όρισε η σημερινή Ε.Π.Ο., αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιήθηκε ως «άσος στο μανίκι».

Μόνο που αν προσπαθείς να κερδίσεις μια παρτίδα με κρυμμένους άσους, κινδυνεύεις εμπράκτως να αποδείξεις όσα ο κόσμος έχει τούμπανο: ότι είσαι ένας κοινός «χαρτοκλέφτης»!

Η καθυστέρηση των εκλογών, απλά καθυστερεί αλλά δεν ανακόπτει μια μεγάλη νίκη των υγιών δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καταγγέλλουμε δημόσια όποιον εμπνεύστηκε και όποιον εκτέλεσε αυτό το καταδικασμένο σε αποτυχία σχέδιο.

Φανταζόμαστε δε πως τον ίδιο εκνευρισμό αισθάνεται και ο κ. Ελευθεριάδης που πρόσφατα δήλωνε σίγουρος για τη νίκη της παράταξής του. Αναμένουμε λοιπόν και από εκείνον να ταχθεί ενάντια στην κίνηση Μητρόπουλου, αλλά και της Ε.Π.Ο. που την υπέθαλψε. Εκτός αν οραματίζεται μια Ομοσπονδία υποχείριο νομικίστικων τερτιπιών, που θα ενεργοποιεί κατά το δοκούν ανενεργούς νόμους. Μια Ε.Π.Ο. δηλαδή που θα συνεχίσει να μετατρέπει το αυτοδιοίκητο σε πεδίο ανομίας.

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Γραμμένος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα