«Στον ΣΥΡΙΖΑ δε γνωρίζουν το πραγματικό πρόβλημα της Θράκης»

Άγνοια προβλήματος και άγνοια κινδύνου καταλόγισε η Ντόρα Μπακογιάνη στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στο θέμα με την ανακήρυξη και απόσυρση της Σαμπιχά Σουλεϊμαν από το ευρωψηφοδέλτιο.

«Δεν είναι εκ προθέσεως. Είναι χειρότερο από αυτό. Είναι από άγνοια, είναι λάθος και επιπολαιότητα. Δεν το κάνουν επίτηδες. Απλώς δεν ξέρουν! Δεν έχουν τη γνώση και δεν έχουν ασχοληθεί, δεν έχουν καθίσει να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα της Θράκης και όσοι έχουν ασχοληθεί, ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν δηλώσεις με τέτοια επιπολαιότητα. Ξέρουν ότι της χρωστάμε της Θράκης ως χώρα», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Bήμα fm.

Σε ερώτηση εάν θα μπορούσε η Ν.Δ. να απευθυνθεί στην παρ΄ολίγον υποψήφια για να ενταχθεί στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο (σ.σ. διακινούνται τέτοιες πληροφορίες παρότι η λίστα έκλεισε) η κ.Μπακογιάννη άφησε να εννοηθεί ότι μία τέτοια κίνηση θα λειτουργούσε ως αντίπραξη : «Η κυρία Σουλεϊμάν είναι μια προσωπικότητα που θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. ως κανονική επιλογή και όχι ως αντιδραστική, επειδή προέκυψε αυτό το θέμα», είπε.

Η κ.Μπακογιάννη έβαλε κυρίως εναντίον του έτερου ευρω-υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Χριστόπουλου για την χθεσινή του δήλωση ότι η μειονότητα είναι ένα ενιαίο τούρκικο πράμα» – την οποία επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να ανασκευάσει.

«Δεν έχει πει κανείς άνθρωπος τόσα χρόνια μια φράση τέτοια, η οποία όσα χρόνια ασχολούμαι με τη Θράκη και τις μειονότητες, δεν είναι τόσο ακραία. Ούτε ένας Τούρκος εθνικιστής!», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα