Στον τελικό χάρη στο «μύθο» της!

 

Οι Αιγύπτιοι τον ήθελαν για πάρτη τους! Από το 1996 που η Αλ Αχλί αποφάσισε να τον κάνει δικό της σε ηλικία 23 ετών, μέχρι και σήμερα που στα 44 εξακολουθεί να υπερασπίζεται την Εθνική του ομάδα, ήταν ένα προϊόν που έμενε αιγυπτιακό. Με εξαίρεση τη μία σεζόν που θέλησε να παίξει στην Ευρώπη με τη Σιόν και οι άνθρωποι της ομάδας του μόνο που δεν τον κατηγόρησαν για εσχάτη προδοσία…

Ο μυθικός Εσάμ Ελ Χανταρί πάει να πάρει το 5ο Κόπα Άφρικα της καριέρας του (1998, 2006, 2008, 2010), αφού από σπόντα βρέθηκε βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής του ομάδας στη φετινή διοργάνωση και με δικές του αποκρούσεις πέναλτι βοήθησε στο 4-3 επί της Μπουρκίνα Φάσο στον δραματικό πρώτο ημιτελικό. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει το Καμερούν ή την Γκάνα.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό που πάει να κάνει ο πολυνίκης και πολυθριαμβευτής Αιγύπτιος τερματοφύλακας που γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1973 και αν σηκώσει την κούπα θα σπάσει διάφορα ρεκόρ! Στην πατρίδα του έχει πανηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα, πήρε το Κύπελλο και με τη Σιόν στην Ελβετία, αλλά και τρία Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής.

Σήμερα συνεχίζει και αγωνίζεται κανονικά, έχοντας φτάσει τους 20 τίτλους στην καριέρα του, και μετράει 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Αιγύπτου με τη φανέλα της Ουάντι Ντέγκλα, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα