Στους «16» του Champions League η ΑΕΚ, 75-54 την Ουτένας

Με τον Ελονού να εντυπωσιάζει πραγματικά, τον Χαριτόπουλο και τον Ντίξον να κάνουν θαυμάσιο παιχνίδι και τους Βασιλειάδη, Μακ Γκραθ και Σάκοτα να ακολουθούν, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα μπροστά σε 5.000 φίλους της τη Λιθουανική Γιουβέντους Ουτένας  και με δύο νίκες προκρίθηκε στους «16» του νεοσύστατου θεσμού της FIBA Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος, Μονακό.

Ο Γιούρι Ζντοβς επέλεξε αρχικά ένα βαρύ σχήμα με δύο σέντερ να συνυπάρχουν στο παρκέ, τον Χαριτόπουλο και τον Μαυροειδή και τους Ούκιτς, Βασιλειάδη και Λαρεντζάκη να συμπληρώνουν την πεντάδα. Μέχρι το 13ο  λεπτό η ΑΕΚ έπαιξε φανταστικό μπάσκετ και προηγήθηκε 33-13, με τους Ντίξον, Σάκοτα και Ελονού να έρχονται από τον πάγκο και να σκοράρουν με θεαματικές συνεργασίες. Ο τεχνικός της Ένωσης σαν να ήθελε να δοκιμάσει σχήματα και καταστάσεις που θα χρησιμοποιεί συχνά στο μέλλον με τον Μαυροκεφαλίδη στο ρόστερ.

Μετά το 13ο λεπτό ο προπονητής της Γιουβέντους το «γύρισε» σε ζώνη, η ΑΕΚ απορρυθμίστηκε, δεν έβαλε τα ελεύθερα σουτ με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στα μισά και να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με σκορ 37-27.

Στην επανάληψη ο Ντίξον – όπως το συνηθίζει – βρήκε αυτό το δίλεπτο που δεν σταματιέται και με επτά προσωπικούς πόντους μεγάλωσε και πάλι τη διαφορά, ενώ στη συνέχεια πέρασε και πάλι στο παρκέ ο Ελονού με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να δυναμώσει κάτω κι από τα δύο καλάθια και να προηγηθεί με 55-38 στο 30’. Όλα είχαν πάρει το δρόμο τους και στο τέλος η ΑΕΚ τα έβαζε από παντού, με τον Χαριτόπουλο να σκοράρει μέχρι και τρίποντα, ώσπου στο 67-41 η «Βασίλισσα» χαλάρωσε και επέτρεψε στη Γιουβέντους να πλησιάσει και να ηττηθεί μόνο με 21 πόντους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα