«Στο Αιγαίο δεν θα παραδώσουμε ούτε χαλίκι»

Ο προκλητικός Μπιναλί Γιλντιρίμ απειλεί εκ νέου την Ελλάδα  και θέτει θέμα βραχονησίδων στο Αιγαίο Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας από την Ανδριανούπολη τόνισε  ότι όσοι έχουν βλέψεις στα δήθεν εδάφη της Τουρκίας θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη.

Επανερχόμενος στη λογική που έχει εκφραστεί από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως όμως από τον αρχηγό της κεμαλικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έκανε λόγο για βραχονησίδες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται σε συνθήκες, κάνοντας μια έμμεση αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Αδριανούπολη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε:

«Στο Αιγαίο υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχουν καθοριστεί σε ποιον ανήκουν, δεν έχουν αναφερθεί σε συνθήκες».

«Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν βλέψεις στα εδάφη μας, θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη» ήταν η προειδοποίηση που έστειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Προτείνουμε στους γείτονές μας να μην δημιουργούν ένταση στην περιοχή, να μην κάνουν θέμα εσωτερικής πολιτικής το Αιγαίο και να μην κάνουν προκλητικές κινήσεις με στόχο να χαλάσουν τη φιλία μας» συνέχισε ο κ. Γιλντιρίμ.

«Στο Αιγαίο, στην Ανατολή, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα χαλίκι. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα