Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ στη Βαρκελώνη

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο ΟΤΕ και γενικότερα η Ελλάδα στο συνέδριο Τεχνολογίας, Μέσων και Τηλεπικοινωνιών της Morgan Stanley που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Ειδικότερα, στην οικονομική και τεχνολογική πορεία του Ομίλου ΟΤΕ, το ανταγωνιστικό και ρυθμιστικό περιβάλλον καθώς και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εστιάστηκε το ενδιαφέρον δεκάδων κορυφαίων επενδυτικών εταιρειών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι Fidelity, Capital World Investors, Franklin Templeton, Schroders, Wellington και Lazard, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ στην ισπανική πόλη.

Τι είπε ο Μιχάλης Τσαμάζ

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, τόσο στις επιμέρους συναντήσεις, όσο και στην κυρίως παρουσίαση του Ομίλου ΟΤΕ, ανέλυσε το στρατηγικό πρόγραμμα του ΟΤΕ χάρη στο οποίο η εταιρεία έχει καταφέρει να μετασχηματιστεί, να εξυγιανθεί, να αντέξει τις πιέσεις από το δύσκολο περιβάλλον και να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της.

Ειδικές μνείες έγιναν στην πορεία της COSMOTE TV, στο VDSL και το 4G+ καθώς και στην τεχνολογική εξειδίκευση του Ομίλου να υλοποιεί σύνθετα έργα ICT.

Ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε εκτενώς και στην υλοποίηση και χρηματοδότηση του σημαντικού επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ΟΤΕ.

Την τρέχουσα τετραετία ο Όμιλος υλοποιεί ένα εκτεταμένο επενδυτικό πλάνο ύψους 1,3 δισ. ευρώ, κυρίως σε δίκτυα Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής, εκσυγχρονίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας. Μάλιστα, όπως τονίστηκε και στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, ο Όμιλος ενισχύει περαιτέρω το επενδυτικό του πλάνο ούτως ώστε ακόμα περισσότεροι άνθρωποι ακόμα πιο σύντομα να έχουν πρόσβαση σε ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες μέσω κινητού ή σταθερού.

Στο συνέδριο, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα για τον κλάδο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, οι ερωτήσεις των επενδυτών κινήθηκαν κυρίως γύρω από το ρυθμιστικό περιβάλλον και το οικονομικό κλίμα στη χώρα.

Για το πρώτο, με το βάρος το ερωτήσεων να εστιάζεται στο νέο κανονισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το Vectoring (για ταχύτητες internet 100 Mbps), ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι η ύπαρξη κανονισμού για το vectoring αποτελεί από μόνη της ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδα.

Παρά τις όποιες αδυναμίες του κανονισμού, όπως π.χ. το γεγονός ότι θα μπορούσε να εξασφαλίζει ταχύτερη κάλυψη με υπερυψηλές ταχύτητες περισσότερων περιοχών και χρηστών και να κινητοποιεί ακόμη περισσότερες επενδύσεις, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στη χώρα, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα του Ομίλου ΟΤΕ όλα αυτά τα χρόνια. Όπως τόνισε, τελικός στόχος του Ομίλου είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, κάτι που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας, οι εκπρόσωποι του Ομίλου ΟΤΕ αναφέρθηκαν στα μέτρα εκσυγχρονισμού της χώρας και τόνισαν τα θετικά στοιχεία, που αρχίζουν να παρατηρούνται στους επιμέρους δείκτες. Υπογράμμισαν επίσης ότι ο ΟΤΕ είναι στρατηγικά τοποθετημένος ώστε να αξιοποιήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του Ομίλου για τη Ρουμανική αγορά, ενώ αναφέρθηκε στα πρώτα θετικά δείγματα που σημειώθηκαν στην πορεία των εταιρειών του Ομίλου κατά το 3ο τρίμηνο του 2016.
Τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ στη Βαρκελώνη συνόδευσαν ο CFO του Ομίλου, κ. Μπάμπης Μαζαράκης, και ο Διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων & Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ευρίκος Σαρσέντης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα