Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απαλλοτρίωσης του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ θα προσφύγει η ιδιοκτήτρια

Κατά της απαλλοτρίωσης, του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ, πρόκειται να προσφύγει η ιδιοκτήτρια. Το πατρικό, ενός από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στην ιστορία της ανθρωπότητας, βρίσκεται στο Μπραουνάου της Άνω Αυστρίας. Στις 9 Οκτωβρίου του 2017, η βουλή της χώρας, επικύρωσε την απαλλοτρίωση του σπιτιού όμως όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι της Βιέννης αυτό μπορεί να διαρκέσει και χρόνια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο συνήγορος της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, ανακοίνωσε ότι η ίδια θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  απορρίπτοντας ταυτόχρονα το ποσό των 310.000 ευρώ, το οποίο θα της δινόταν ως αποζημίωση ενώ φέρεται να μην έχει προχωρήσει η διαδικασία της προκήρυξης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αναδιαμόρφωση του σπιτιού.

Να σημειωθεί ότι, το σπίτι το νοίκιαζε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, από το  1972 ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 υπήρχε ένα εργαστήρι για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η πολιτεία, είχε σκέψεις να διαμορφωθεί για κοινωνικές ή άλλες διοικητικές υπηρεσίες έτσι ώστε να μην διατηρηθεί η οποιαδήποτε σύνδεση του κτιρίου με το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα